Categorieën
Climbing

Bevredigende prestaties van Belgische jeugd op WK climbing in Gardatrentino

MORTSEL – Nog tot en met zaterdag 31 augustus wordt in het Italiaanse Gardatrentino het wereldkampioenschap climbing voor de jeugd gehouden. Het Belgische klimteam had tot nu toe één finalist die als vierde eindigde en vier halve finalisten en dat in het onderdeel Lead. Een bevredigende balans en hoopvol met het oog op de onderdelen Boulder (builderen) en Speed (snelheid).

Zes Belgische atleten nemen deel aan Boulder (verticale of horizontale beweging over lagere rotsen waardoor meestal zonder touw kan worden geklommen). Lukas Franckaert en Lucie Watillon doen alle onderdelen en prijken momenteel in de combiné op de respectievelijk zeventiende en negende plaats. Hun twee beste disciplines moeten nog komen.

Het onderdeel Lead (de atleten klimmen één na één dezelfde route. De hoogste greep die ze bereiken telt) is momenteel aan de gang. Twee Belgische deelnemers hebben zich al geplaatst voor de halve finale die vandaag wordt afgewerkt: Harold Peeters en Lukas Franckaert!

Een overzicht van de Belgische prestaties in de Lead:

*Harold Peeters (vierde van de 74): na een zeer overtuigende kwalificatie, keerde Harold een goed uitgebalanceerde halve finale met een klim van hoge kwaliteit. Hij kwam met een onuitgegeven oplossing. Harold ontdekte als eerste de weg naar de top die hij bereikte na twee Japanners en een Fransman. Een zeer goed resultaat dus in zijn laatste jaar bij de jeugd.

*Lucie Watillon (veertiende van 72): Lucie klom twee zeer goede kwalificaties en begon aan haar halve finale met een combinatie van bewegingen die aanzienlijk beter was dan die van haar concurrenten. Een kleine fout aan het begin bracht haar ten val.

*Lukas Franckaert (36ste van 74): Van de drie disciplines ligt de Lead hem wellicht het minst goed, niettegenstaande er een positieve evolutie merkbaar is. Toch was Lukas onder de indruk van belangrijke passages in de tracks. Hij moet beter kunnen in Boulder en Speed. (zie foto, Michaël Timmermans)

*Morgane Daele (34 ste van 72): een eerste kwalificatie met een minder overtuigend resultaat dat moeilijk in te halen was tijdens de tweede beurt. Morgane startte hierin efficiënt maar eindigde halfweg het lot.

*Jitse Remes (29ste van 77): eerste wereldkampioenschap in categorie B voor Jitse, ongetwijfeld onder de indruk van de omvang van het evenement waardoor hij aarzelend startte. In kwalificatie twee deed Jitse het beter en pakte hij maar net naast een ticket voor de halve finales. Het ziet er veelbelovend uit voor de toekomst.

*Ties Vancraeynest (25ste van 75): Na een goede kwalificatie ging Ties tijdens de halve finale die hem helemaal niet lag, onderuit. (EM)

 

 

Geef een reactie