Categorieën
Algemeen Zeilen

Emma Plasschaert opnieuw aan de top op Olympisch water van Enoshima

MORTSEL – De Belgische zeilers zijn deze week opnieuw aan de slag op het complexe olympische vaarwater in Enoshima. Er wordt gezeild in vier klassen.

In de Laser Radial blijft Emma Plasschaert verder surfen op de prima resultaten van het testevent voor de olympische spelen 2020. Ze won meteen de eerste manche, werd tiende in de tweede reeks en staat op een voorlopige tweede plaats na de Japanse Manami Doi.

Ook Eline Verstraelen leert snel bij en opende met een knappe dertiende plaats. Ze prijkt op een voorlopige negentiende plek.

In de Laser zijn de Belgen vertegenwoordigd door Wannes Van Laer (15,32) en William De Smet (38,26). Zij nemen een voorlopige 22ste en 35ste plaats in.

De 49ers, Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers die tijdens het testevent de medaillerace mochten varen staan na drie wedstrijden op de achtste plaats (8,17,7).

Het meisjesteam op de snelle skiff, 49 FX, Isaura Maenhaut en Anouk Geurts, nemen  na twee wedstrijden de 25ste plaats (23,23) in en blijven progressie maken. De resultaten op het moeilijke bevaarbare water  blijven erg wisselvallig in alle klassen en dat maakt het tegelijk lastig en boeiend.

De medailleraces worden op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september live uitgezonden via  https://www.youtube.com/worldsailingtv. De 49er en 49erFX zeilers varen hun medaille race op zaterdag 31 augustus, de zeilers in de Laser Standard en Laser Radial doen dat op 1 september.  (EM / Foto Wind- & Watersport Vlaanderen)

Geef een reactie