Categorieën
Algemeen Wielrennen

Niet minder dan 30 nationaliteiten vertegenwoordigd in Vuelta

MORTSEL – Op dit ogenblik wordt de Ronde van de Spanje, de Vuelta, verreden door 176 renners, verdeeld over 22 ploegen. Ze vertegenwoordigen de vijf continenten en niet minder dan 30 landen.

Spanje is het best vertegenwoordigd met 36 deelnemers, één minder dan vorig jaar. Nadien volgen Frankrijk (17), Italië (13), Colombia en België (11), de Verenigde Staten en Nederland (9), Australië (7) en Duitsland (6). Bij de landen met vijf vertegenwoordigers wordt vooral uitgekeken naar Slovenië,  dat één van de favorieten, Primoz Roglic, aan de start brengt en Tadej Pogacar, die zijn debuut maakt  in een Grote Ronde. Pogacar is trouwens de jongste deelnemer uit het lot. Vandaag is hij welgeteld 20 jaar en 341 dagen.

Nadien volgt de Pool Szymon Sajnok (21) en de Columbiaan Sergio Higuita (22). De ouderdomsdeken is Alejandro Valverde (39), net iets ouder dan Vasil Kiryienka (38) en Fran Ventoso en Philippe Gilbert (37).

Valverde is ook de renner die het meest aan de start verscheen van de Vuelta: liefst twaalf keer voor Imanol Erviti (11) en Luis Léon Sanchez (10). 52 renners, iets minder dan één derde van het aantal deelnemers dus, debuteren in de Vuelta. Voor 33 van hen is het zelfs de allereerste Grote Ronde. Twee ex-winnaars verschenen aan de start: Fabio Aru (2015) en Nairo Quintana (2016).

De Vuelta wordt uitgezonden in 190 landen, ééntje meer dan in 2018. Zelfs in enkele vliegtuigen kan de rittenkoers live worden bekeken. Nieuwkomer in het mediacircus is het Chinese Zhibo TV.

Tijdens elke etappe rijden 80 agenten mee om de veiligheid te garanderen. (EM / Foto Sarah Meyssonnier )

 

 

Geef een reactie