Categorieën
Algemeen Voetbal

Lierse Kempenzonen zet Ogunjimi aan de deur en neemt Kargbo binnen

LIER – Lierse Kempenzonen bereikte een mondelinge overeenkomst met Ibrahim Kargbo Junior. Dit akkoord zal in de loop van de dag worden geformaliseerd.

Kargbo is een negentienjarige, 1m90 grote, aanvaller die overkomt op huurbasis van Roeselare. De jonge Belg was international bij de U18, en huidig international bij de U19 waarbij hij zeven caps verzamelde.

Hij speelde bij de jeugd van Beerschot Wilrijk, Reading FC en Crystal Palace. In januari vorig jaar tekende hij zijn eerste profcontract bij Roeselare. Vorig seizoen kwam hij bij de 1B club niet veel aan spelen toe, maar dit seizoen verscheen hij tijdens de eerste drie wedstrijden steevast aan de aftrap. Ibrahim Junior is de zoon van Ibrahim Kargbo, ex-profvoetballer bij RWDM, Charleroi en Willem II.

Indien alle documenten worden afgehandeld in de loop van de dag, is Kargbo in principe speelgerechtigd voor de wedstrijd van zaterdag op La Louvière.

De komst van Kargbo komt gelijktijdig met het vertrek van Marvin Ogunjimi.

Lierse Kempenzonen en Marvin Ogunjimi hebben immers deze ochtend een overeenkomst bereikt om Marvin zijn contract in onderling overleg te ontbinden. In de gegeven omstandigheden was dit de beste oplossing voor beide partijen. Ogunjimi is dus vanaf heden een vrije speler.

Sinds januari hoopte Ogunjimi bij Lierse Kempenzonen het voetbalplezeier weer te vinden maar opnieuw stelde hij teleur. De voorbije week werd hij naar de B-kern verwezen.

Het is zeer de vraag of de 31-jarige spits, die onder meer bij Genk, Standard en Mallorca speelde, nog ergens aan de bak zal komen. Het is al van 2010-2011, bij Genk, geleden, dat hij nog vijf doelpunten op een seizoen scoorde. (EM / Logo Lierse Kempenzonen FB)