Categorieën
Algemeen Wielrennen

‘Derny Edegem’ spaart mee voor de staprobot van Hof Ter Schelde

EDEGEM – De laatste vrijdag van augustus is traditioneel in Edegem voorbehouden voor ‘Derny Edegem ‘  Voor de negende maal vulde het geluid van derny’s de Onafhankelijksstraat ,  Oude-Godstraat , Strijdersstraat,… Samen met de kermis is de wedstijd het hoogtepunt van de Jaarmarkt.

Geen elite zonder contract of beloften-wedstrijd meer , maar een organisatie die volledig voor het goede doel gaat. Een totaal van maar liefst 76 deelnemers, verdeeld over vijf reeksen. De eerste serie bleef de traditie in ere houden met de Memorial Frank Noël . Iemand die we hier misten was een smaakmaker uit de vorige jaren , Jurgen Keynen.

De vier volgende manches, telkens over negen  ronden, werden ook gereden voor Het Goede Doel 2019:  Zorgcampus Hof Ter Schelde (Linkeroever). Afdeling De Stroming wil graag een staprobot ( Innowalk) aanschaffen. Een apparaat dat heel welkom zou zijn.  De Stroming is de afdeling waar Tars  Peeters uit Kontich , de ex renner van KEBC  verblijft. Tars  was in 2010 betrokken bij een zwaar ongeval.

De gulle sponsors van KEBC zorgden ook nog voor een mooi programmaboekje als omkadering. De weergoden waren Denis Luckermans en zijn team gunstig gezind dit jaar. Denis , de bezieler , organisator  en toeverlaat van de Derny Edegem ,  zat dit keer niet op de motor  , een beeld dat we een beetje misten. Maar volgende maal kunnen we misschien uitpakken met de staprobot

Tekst en foto’s: Gust Charrin.