Categorieën
Algemeen Zeilen

Emma Plasschaert blijft klassement aanvoeren na vier uitputtende dagen ‘

MORTSEL – Na vier uitputtende wedstrijddagen in de Sagami Bay, Enoshima blijft Emma Plasschaert het klassement aanvoeren in de Laser Radial. Een erg mooie prestatie in de eerste wereldbeker van het seizoen 2020 na eerdere winst in het testevent voor de Spelen.

De condities zijn niet te vergelijken, de zeilers zijn immers al drie dagen de speelbal in een bijzonder woelige ‘pacific’.. Met metershoge golven, harde wind en stevige regenbuien worden materiaal en mens tot het uiterste gedreven. Dat Emma Plasschaert ook in deze condities excelleert is goed nieuws want wat het volgend jaar wordt weet niemand

Eline Verstraelen nam een snipperdag en dat zal niemand dit jonge talent kwalijk nemen. Bij de Laser zeilers verdedigen Wannes Van Laer (22ste) en William De Smet (33ste) de Belgische kleuren. In de skiff zagen de zeilers alle kleuren van de regenboog want de boten zijn bepaald ‘overpowered’ in dit soort condities.

Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers, vorige maand nog in de medalrace op het testevent, stranden op een jammerlijke elfde stek en missen dus de medalrace. Bij Anouk Geurts en Isaura Maenhaut was het weer een erg leerrijke week en de prestaties worden snel beter maar in dit soort racemachines bestaan geen mirakels. Ze eindigen op een mooie 21ste plaats.

Later vandaag staan de medalraces gepland in de Nacra 17, 49er, 49FX maar daar zijn helaas geen landgenoten vertegenwoordigd. Ook de Laser zeilers en Laser Radial zeilsters mogen aan de slag voor de laatste kwalificatiewedstrijden (drie in plats van twee) en de medalrace staat op zondag gepland. De wind lijkt te gaan afzwakken maar de stevige golven blijven nog even van de partij. (EM/ Foto Wind & Watersport Vlaanderen)