Categorieën
Algemeen

Antwerp FC hyperactief tijdens laatste uren van transfermarkt: vier in, drie uit

DEURNE – Traditiegetrouw was Antwerp weer hyperactief tijdens de laatste uren van de transferperiode. Een overzicht:

IN: *Steven Defour:  De centrale middenvelder kwam de afgelopen drie seizoenen uit voor Burnley, waar hij zo’n 50 wedstrijden in de Premier League afwerkte. Daarnaast speelde de 50-voudige Rode Duivel onder meer voor Anderlecht, Porto en Standard. Defour begon zijn carrière bij Mechelen maar verhuisde voor zijn professionele debuut naar Genk. Hij tekende voor één jaar.

*Manuel Beson:  De snelle en technische flankaanvaller komt over van KRC Genk. Benson speelde vijf seizoenen bij Lierse waarna hij werd overgenomen door Genk. Na één seizoen werd hij uitgeleend aan Moeskroen, waar hij indruk maakte. Benson werkte de voorbereiding af bij Genk dit seizoen en kwam aan de aftrap tegen Kortrijk. Hij tekende voor vier jaar met een optie op twee bijkomende seizoenen.

*Zinho Gano: Gano komt net als Benson over van landskampioen KRC Genk. Gano maakte in 2009 de overstap naar de jeugd van Club Brugge. Hij kwam er uit voor de beloften en werd topschutter. De twee daaropvolgende seizoenen werd hij uitgeleend aan Lommel en Moeskroen. In 2015 tekende Gano een contract bij Waasland-Beveren waar hij indruk maakte. In 2017 stapte Gano over naar Oostende, om vorig seizoen een contract te tekenen bij Genk. Gano wordt dit seizoen gehuurd met aankoopoptie.

*Wesley Hoedt: Zesvoudig Nederlands international die doorbrak bij AZ. In 2015 werd hij getransfereerd naar Lazio Roma. Twee jaar later transfereerde Southampton hem voor zestien miljoen euro. Hij speelde 41 wedstrijden in de Premier League en werd vorig seizoen verhuurd aan Celta de Vigo. Hoedt wordt voor een jaar gehuurd van Southampton met aankoopoptie.

UIT: *Geoffrey Hairemans: gaat naar KV Mechelen voor drie jaar met een optie op een extra seizoen.

*Bolingi: wordt voor één seizoen uitgeleend aan Eupen met optie tot aankoop.

*Yehor Nazarina: wordt uitgeleend aan FC Karpaty Lviv (Oekraïne) voor één jaar met optie tot aankoop.

Faris Haroun blijft bij Antwerp. (EM)