Categorieën
Algemeen BOIC

Bob Maesen (BOIC): van directeur topsport naar Manager High Performance

MORTSEL – Het BOIC heeft Bob Maesen als nieuwe Manager High Performance aangeduid. Hij voegt zich bij het departement Topsport, onder leiding van Olav Spahl, en dit vanaf 4 november.

Samen met Philippe Préat, eveneens Manager High Performance, zal Maesen op het terrein de selectie, de voorbereiding en de begeleiding van de Team Belgium atleten opvolgen en er zo toe bijdragen dat de atleten in optimale omstandigheden op het hoogste niveau kunnen presteren op internationaal vlak en dit in nauwe samenwerking met de topsportactoren van ons land: Sport Vlaanderen, Adeps en Ostbelgiën.

Bob Maesen (43) is industrieel ingenieur elektromechanica. Momenteel is hij Technisch directeur topsport en coach bij de Vlaamse Kano & Kajak Federatie. Maesen, zelf gewezen ka-jakker nam deel aan drie Olympische Spelen:  Sydney 2000, Athene 2004 en Peking 2008. In Athene finishte hij, samen met Wouter D’Haene, als vijfde in de K2 1 000 meter. Ook samen met Wouter D’Haene, won hij een zilveren medaille tijdens de wereldkampioenschappen kajakken van 2003 in Gainesville. In april 2012 zette hij een punt achter zijn carrière als atleet.

Op het wereldkampioenschap kajak in het Hongaarse Szeged (augustus 2019) loodste hij de K2 500 meter met Hermien Peters en Lize Broekx naar een vierde plaats, goed voor één van de felbegeerde olympische tickets voor Tokyo 2020. Van 2009 tot 2017 was Bob Maesen lid van de Atletencommissie van het BOIC.

Bob Maesen: ‘Ik dank het BOIC voor het vertrouwen dat het in mij stelt en ik verheug me erop om vanuit mijn nieuwe rol binnen het BOIC te kunnen meewerken aan de missie van het BOIC: de Belgische topatleten naar internationale successen begeleiden. Ik zal de Belgische kajakkers van nabij blijven volgen om zo de continuïteit te verzekeren en mijn expertise beschikbaar stellen voor andere sporten.’

Olav Spahl, Elite Sports Director: ‘De ervaring en de expertise van Bob Maesen als olympisch atleet en -coach zijn zeker een meerwaarde voor het BOIC in het algemeen en voor het topsportdepartement in het bijzonder. Ik heet Bob van harte welkom in ons midden.’

Philippe Vander Putten, CEO: ‘We ontvingen heel veel sollicitaties voor deze vacature. We hebben veel kandidaten gezien met een indrukwekkend palmares in de sportwereld. De keuze was dus heel moeilijk.’ (EM / Foto FB)