Categorieën
Algemeen Wielrennen

Giro-winnaar Richard Carapaz verhuist volgend jaar naar Team INEOS

MORTSEL –  Richard Carapaz wordt lid van Team INEOS en dit vanaf het begin van het seizoen 2020. De winnaar van de Giro heeft een driejarig contract ondertekend. Hiermee wordt het contingent met jong internationaal talent er opnieuw uitgebreid.

Door de Giro eerder dit jaar te winnen, werd de 26-jarige Ecuadoriaan de eerste rijder uit zijn land die een Grand Tour won.

Carapaz: ‘Ik ben erg enthousiast over het team. Ik vind dit een geweldige kans voor mij om door te gaan met mijn ontwikkeling en groei als rijder en dat in een ploeg die jaar na jaar sterker wordt.’

‘Ik ken al veel van de renners uit de ploeg en ik kijk er echt naar uit om volgend seizoen bij Team INEOS te werken.’

‘Ik geloof dat ik goed in deze groep zal passen en de komende jaren optimaal zal renderen.’

Naast zijn Giro–overwinning, schreef  Carapaz – die de eerste aanwinst van Team INEOS voor 2020 wordt – ook drie Giro-etappezeges op zijn naam, en is hij twee keer winnaar van de Vuelta Asturias-etappewedstrijd (2018 en 2019) .

Sir Dave Brailsford, de grote baas bij INEOS: ‘We zijn erg blij dat we Richard vanaf het begin van het seizoen 2020 bij ons hebben. We bewonderen hem al lang en hebben zijn ontwikkeling gedurende een aantal jaren nauwlettend gevolgd, omdat we hem altijd als een potentieel lid van ons team hadden aangeduid.’

‘Hij is duidelijk een fantastische klimmer maar heeft ook een grote veelzijdigheid zoals hij eerder dit jaar in de Giro liet zien. Hij is nog relatief jong en ik twijfel er niet aan dat hij zich bij Team INEOS nog verder kan ontwikkelen.’ (EM / Foto Team Ineos)