Categorieën
Algemeen Wielrennen

Cofidis blijft nog drie jaar langer sponsor van de Vuelta

MORTSEL – Cofidis en La Vuelta hebben hun verbintenis verlengd tot 2022. Het financiële bedrijf en de Spaanse Grand Tour hebben een nieuwe overeenkomst getekend, voor nog eens drie jaar.

Javier Guillén, directeur van La Vuelta: ‘De steun van bedrijven zoals Cofidis is een garantie voor succes. We willen samen blijven groeien en deze race groter en aantrekkelijker blijven maken ‘

Met deze nieuwe overeenkomst hernieuwt Cofidis zijn toewijding aan de Spaanse Grand Tour, die het al tien jaar ondersteunt met een samenwerking die verder gaat dan alleen sponsoring.

Naast het behouden van zijn aanwezigheid als sponsor van de podiumwinnaarsprijs zal Cofidis andere activiteiten binnen La Vuelta blijven ontwikkelen, zoals de Pedalón Solidario, een initiatief dat een gezonde levensstijl stimuleert en dat kilometers die zijn afgelegd op fietsen op rollen in het Parque Vuelta van elke etappe omzet in geld dat wordt gedoneerd aan projecten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De financiële entiteit is ook de motor achter La Vuelta Junior Cofidis, een educatief sportief project dat is gericht op het bevorderen van verkeersveiligheidseducatie, het gebruik van fietsen en gezonde levensstijlgewoonten onder Spaanse scholieren. Het programma, dat de afgelopen negen jaar al 225 000 kinderen heeft begeleid, heeft de steun van de Young Sports Foundation en van verschillende andere bedrijven die zich inzetten voor fietsen, zoals La Vuelta, het Directoraat-generaal Verkeer (DGT), de Professional Cyclist Association (PCA) en de Alberto Contador Foundation.

Met deze overeenkomst bevestigt Cofidis dat het zich achter het wielrennen schaart. Ze sponsoren één van de meest ervaren teams in het peloton, de Cofidis Solutions Crédits, opgericht in 1996. In Spanje sponsort het naast La Vuelta ook de Spaanse Royal Cycling Federation (RFEC) en evenementen die verband houden met fietsen, waaronder Festibike en Madrid e-bike City. Sinds 2018 ondersteunt het ook het Cofidis Team van de Paralympische fietsbeloften, samen met het Spaanse Paralympische Comité en de RFEC.

Cofidis is één van de leiders van consumentenkrediet in Spanje en in Europa. Het bedrijf, met vestigingen in negen Europese landen, maakt deel uit van de Franse groep Crédit Mutuel en is sinds 1990 aanwezig in Spanje. Cofidis promoot financiële educatie met de site Economía para tí en het beoefenen van sport door middel van talrijke vormen van sponsoring in de wielerwereld. Het bedrijf heeft momenteel 880 werknemers en meer dan 1,5 miljard euro aan kredietinvesteringen. (EM / Foto  Baixauli Studio)