Categorieën
Algemeen Tennis

Grootste tennishappening voor de jeugd van start gegaan bij Forest Hills

WOMMELGEM – Vandaag is het Feest van de Jeugd begonnen op TC . Forest Hills in Wommelgem. De grootste tennishappening voor de jeugd vindt plaats tot en met zondag 8 september.

Op het programma staat onder meer het Vlaams Jeugdkampioenschap met de finales op zondag. Ook de Tennis Work Out en het zomerfeest van Kastaar staan opnieuw op het programma. De KidsTennis mascotte Kastaar lanceert samen met Sien Wynants en Sarah Bossuwe het gloednieuwe Kastaar-lied. Er zijn ook padelinitiaties en bijscholingen voor trainers. De jeugd kan zich het hele event door amuseren in het animatiedorp.

De beste jongens en meisjes van de Ethias Tour ranking nemen het in verschillende reeksen en leeftijdscategorieën tegen elkaar op. (zie affiche)

Spelers die acht of meer tornooien van de Ethias Tour speelden deze zomer, mogen naar de Tennis Work Out op zaterdag, een competitietraining met leeftijdsgenootjes over heel Vlaanderen. Zij krijgen  bovendien een Head racketbag.

Op zondag staat het zomerfeest van Kastaar geprogrammeerd. Je wordt hiervoor uitgenodigd als je vijf Kids Toers zomertornooien speelde of drie in Wit. Deelnemers krijgen een Kastaar beachset

Zaterdag zullen er diverse ‘30 minuten’ workshops worden georganiseerd voor ouders en trainers. Het ideale moment om de nodige inspiratie en kennis op te doen. Er zijn korte sessies rond praktische thema’s als voeding, blackroll (een vorm van fitness waarbij je een foam roll rolt en hierdoor je spieren verzorgt), gezond competitieklimaat voor je kind, wedstrijdanalyse, padel en een workshop over snaren en besnaren. Meer info op https://www.tennisvlaanderen.be/documents/12301/325512/Programma+workshops+Feest+van+de+Jeugd+2019/50cf921f-7678-4b2f-9876-d49f79d07229

Vanaf september wordt een vernieuwde Kids Toer experience gelanceerd met als accenten: individueel spelen, spelen in team, dubbelspel, regionale Kids Toer festivals en nog veel meer. Samen met meer dan 200 organiserende clubs gaat men voor 100 procent kwaliteit en beleving in de Kids Toer. Om dit nieuwe project aan de ouders voor te stellen worden er twee infosessies voorzien op zondag om 10u15 en 13u45.

Tijdens een padelinitiatie kan men kennismaken met deze sport. Je leert er onder meer de spelregels, spelen met wanden en basistactieken. Iedereen vanaf negen jaar die lid is van Tennis Vlaanderen kan deelnemen op zaterdag tussen 10 en 15 uur en zondag tussen 10 en 16 uur. De initiatie duurt 45 minuten, gevolgd door een wedstrijd van een kwartier. De organisatoren voorzien een racket, ballen en een lesgever. Deelnemers moeten een sportoutfit en tennis- of loopschoenen meebrengen.

Er zal heel wat te beleven zijn met onder meer een animatiedorp met grime, springkasteel, TennisTwister en verschillende promotiestands van sponsors Sunweb en Head & Tennis Direct. Bovendien is er een aangepast regenprogramma bij slecht weer.

De finale van het VE-kampioenschap vindt ook plaats tijdens het Feest van de Jeugd. (EM)