Categorieën
Algemeen Wielrennen

Owain Doull verlengt verbintenis bij Team Ineos met twee jaar

MORTSEL – Nieuws vanuit de Vuelta: Owain Doull (26) heeft zijn contract met Team INEOS voor twee jaar verlengd.

De Welshman doet het zeer goed dit jaar. Hij boekte zijn eerste overwinning als prof in de Herald Sun Tour in februari, waarna hij tweede werd in Kuurne-Brussel-Kuurne.

Die resultaten, samen met zijn selectie voor La Vuelta, tonen aan dat hij progressie maakt.

Doull: ‘Vooruitgang is het sleutelwoord voor mij. Ik wil blijven leren van de beste mensen in het beste team ter wereld.’

‘Mijn eerste jaar bij de ploeg ging op en neer, het tweede was beter, en dit seizoen overtref ik alle verwachtingen, om eerlijk te zijn. Starten in een Grand Tour is iets dat ik al wilde doen sinds ik bij het team kwam. ‘

‘Het is een beetje een cliché, maar ik wil gewoon op deze wijze doorgaan. Ik denk dat dat de beste manier is om de dingen aan te pakken. Mijn programma in 2020 zal vergelijkbaar zijn met dit jaar met een grote focus op de klassiekers alvorens over te schakelen op een ondersteunende rol in de grote rittenraces. Luke Rowe presteert al jaren goed. Hij is de man naar wie ik opkijk.’

‘Ik zal de klassiekers rijden in Vlaanderen en Roubaix, en hopelijk nadien weer een Grand Tour.’

‘Hier, in de Vuelta, heb ik veel met de renners en het personeel gesproken en iedereen zegt dat je na je eerste Grand Tour fysiek behoorlijk wat progressie maakt. Ik begrijp dat de Vuelta ook een goede Grand Tour is als eerste te rijden, omdat het een goede voorbereiding is voor het naseizoen. Hopelijk begin ik vanaf een hoger niveau volgend seizoen.’

Team INEOS-coach Conor Taylor: ‘Owain is dit jaar een zeer consistente performer geweest, te beginnen met zijn eerste professionele overwinning in Australië. Hij trok de goede vorm door in de klassiekers met een podiumplaats in Kuurne als bekroning.’

‘Hij was een belangrijke helper in verschillende etappekoersen, waardoor hij werd geselecteerd voor zijn eerste Grand Tour. Owain is een zeer veelzijdige rijder, een echte ploegspeler. Op termijn hopen we hem te zien uitgroeien tot een belangrijke wegkapitein voor ons.’

‘Vooruitkijkend heeft Owain een aantal persoonlijke doelstellingen voor volgend seizoen, vooral rond kasseiklassiekers. We hebben het gevoel dat hij zich goed omringd voelt in een team dat hem wil helpen om zijn potentieel te maximaliseren en zijn ambities te realiseren.’ (EM / Foto Team INEOS)