Categorieën
Algemeen Hockey

Pro League hockey: Belgen openen tegen Australië en eindigen tegen Nederland

MORTSEL – De International Hockey Federation (FIH) bevestigde vandaag het wedstrijdschema van de tweede editie van de FIH Pro League met 144 matchen. De openingspartij zal worden gespeeld tussen China en Nederland (vrouwen) op 11 januari 2020, terwijl een dubbele derby der Lage Landen tussen België en Nederland, voor mannen en vrouwen, de competitie op 28 juni 2020 zal afsluiten.

Er zijn een aantal nieuwe regels:

* de competitie wordt op een halfjaar afgewerkt.

*een ploeg speelt eerst al haar thuis- of uitwedstrijden en dan de returns

*In 2020 zal Team A Team B twee keer binnen een paar dagen ontvangen, in 2021 zal Team B tweemaal binnen een paar dagen team A ontmoeten in eigen huis. Integenstelling tot vorig jaar neemt India deel aan de mannencompetitie.

Thierry Weil, CEO van FIH: ‘Na een succesvolle start kijken we ernaar uit om de groei van de FIH Pro League voort te zetten. Dit nieuwe wedstrijdschema maakt het mogelijk om het aantal reizen van de teams met de helft te verminderen in vergelijking met vorig jaar, waardoor de kosten voor teams worden verlaagd, het welzijn van de sporters wordt verbeterd en de impact op het milieu wordt verminderd. We verwelkomen India, een geweldige aanwinst voor de League.’

HET PROGRAMMA VOOR DE BELGEN (mannen en vrouwen spelen steeds na elkaar): Zaterdag 25 en zondag 26 januari: Australië-België, zaterdag 1 en zondag 2 februari: Nieuw-Zeeland-België, zaterdag 8 en zondag 9 februari: India-België (mannen) en China-België (vrouwen), donderdag 19 en donderdag 26 maart: Duitsland-België, vrijdag 15 en zondag 17 mei: België-Verenigde Staten (vrouwen) en België-Spanje (mannen), donderdag 21 en zaterdag 23 mei: België-Argentinië, vrijdag 29 en zondag 31 mei: België-Groot-Brittannië, vrijdag 26 en zondag 28 juni: België-Nederland. (EM)