Categorieën
Algemeen

Belgische baseballploeg hoopt op ticket voor Olympische qualifiers op EK

MORTSEL – Morgen zaterdag begint het Europees Kampioenschap Baseball in het Duitse Bonn. Het Belgisch nationaal baseballteam, de Red Hawks, heeft maar één doel voor ogen, het behalen van een top vijf positie om zich daarmee te plaatsen voor de Olympic 2020 Qualifier in Italië van volgende week.

Een top vijf op het EK is een reëel uitgangspunt voor spelers en hoofdcoach Sven Hendrickx. De afgelopen elf jaar is er onder zijn leiding veel vooruitgang geboekt. De jonge Red Hawks wonnen in augustus brons op het EK Baseball U23 in Praag. De senioren eindigden op het vorige EK op een zesde plaats. Het team, met een mix van energieke jonge spelers en doorgewinterde internationals, dat vanaf morgen aan de slag gaat, is daartoe zeker in staat.

België zit in poule B. Een reeks met zes landen met als sterkste tegenstanders Italië en Spanje en ploegen met grote budgetten (Oostenrijk, Frankrijk en Kroatië). Het primaire doel is bij de eerste vier in de poule te geraken om de kwartfinales te kunnen spelen. Winnen ze die, dan is hun doel bereikt

Morgen spelen zij hun eerste wedstrijd tegen Oostenrijk om 13 uur.

*DE SELECTIE:  Pitchers: Desmedt Cedric (zie foto KBBSF)– Desmedt Kevin –  Driessens Artuur –  Gontier Yannick –  Roevens Robin –  Van Den Branden Kenny –  Van Droogenbroeck Jace – Van Nuffel Ben – Verspreet Brendan – Voets Jeremy – Weemaels Kyran, Catchers: Poesmans Axel – Veraghtert Tim, Infielders:  De Quint Dennis – Dille Benjamin – Heyrman Hans – Verheyleweghen Jamie, Outfielders: De Lannoy Steven – De Wolf Thomas – Poesmans Yves – Reina Viant Leonel, Utility: Boermans Sam – Goffaux Benjamin, Staff: Hendrickx Sven – Peeters Kevin – Dassy Christophe – Knollenburg Kevin – Werner Ray –  Van Der Meiren Filip – Heymans Arthur – Steinmeyer Maxim – Vanbecelaere Laura (EM)