Categorieën
Algemeen

Innovatiecongres Sport Vlaanderen buigt zich over sporten in de toekomst

BRUGGE – Op het sportinnovatiecongres op donderdag 17 oktober in Sport Vlaanderen Brugge staat sporten in de toekomst centraal. Zoveel mogelijk Vlamingen aan het sporten krijgen, dat is wat Sport Vlaanderen wil doen.

Qua ambitie kan dat tellen. In een maatschappij die razendsnel verandert, is het moeilijk om voorspellingen te doen en plannen te maken voor de toekomst. Hoe zal de sport er in de toekomst uitzien? Waar en wanneer zullen we in de toekomst sporten? En met wie? Welke sporten zullen populair zijn? Welke infrastructuur hebben we daarvoor nog nodig? Welke sportclubs zijn het meest ‘future proof’?

Welke plaats zal technologie innemen in de sport? Hoe kunnen we meer mensen kwalitatief, langer en vaker aan het sporten en bewegen krijgen? Op het derde sportinnovatiecongres van Sport Vlaanderen komen evoluties en trends in de sport aan bod met top keynotes, 30 boeiende inspiratiesessies, drie internationale masterclasses, drie praktische workshops, drie interactieve panelgesprekken, 50 pitches, B2B matchmaking en een unieke expeditie waar je sport in de toekomst kan beleven.

Uiteraard is iedereen welkom op het Sportinnovatiecongres. Maar de organisatoren richten zich vooral tot de sport- en beleidsmakers van de toekomst: sportfederaties, sportorganisaties, sportclubs en gemeentelijke sportdiensten; hogescholen, universiteiten, onderzoekers, docenten en studenten; beleidsmakers sport, beweging, gezondheid en vrije tijd; bedrijven, ondernemers, start-ups, starters met passie voor sport en beweging en andere stakeholders in het brede ecosysteem van de sport.

*HET PROGRAMMA: 9u30 – 10u30 Onthaal & registratie

10u30 – 11u30 Start congres, plenair met keynotes

11u30 – 16u00 Doorlopend inspiratiesessies (+/- 30 min./sessie), masterclasses, workshops, interviews & pitches, innovatiekamp, B2B matchmaking, expeditie Sport in de toekomst. Het exacte tijdsschema van alle sessies en workshops volgt later.

12u30 – 14u00 Gezonde walking lunch

16u00 – 16u30 Interviews met Philippe Paquay, administrateur-generaal Sport Vlaanderen en de minister van sport

16u30 – 18u30 Netwerkreceptie

Meer info en inschrijven via www.sport.vlaanderen/sportinnovatiecongres/inschrijven/ (EM)