Categorieën
Algemeen Waterski

Al vijf Belgische medailles tijdens WK waterski in Vicky

MORTSEL – De kaarten worden stilaan geschud, de posities worden ingenomen tijdens het WK waterski in Vichy. Er volgen nog twee manches; morgen donderdag en zaterdag. De Belgen deden het tot nu toe uitstekend. Zij wonnen al vijf medailles.

Een overzicht van wat er gisteren allemaal is gebeurd:

Tijdens een incidentrijke race, bij de vrouwen Formule 1, de Ladies open, kwam enkel de 30-jarige Vicky Leysen, uit Herenthout, voor Viersel Waterski Club, als tweede over de finish. Ze wist zich knap staande te houden. Drie tegenstanders moesten opgeven. Meteen de derde medaille, eerste zilver, voor Team Belgium.

Bij de vrouwen F2, werd opnieuw ‘een hel’ veroorzaakt op het water. Met maar liefst twaalf boten aan de start was het uitkijken hoe onze landgenotes zouden landen. De 33-jarige, Europese  nummer twee,  Sylvia De Spiegeleire, uit Machelen, van Viersel Waterski Club, tijdens de eerste manche nipt buiten de prijzen gevallen, kwam ditmaal als tweede over de finish. Demi Fobelets (derde op de Europese ranglijst),  23 jaar, uit Beringen, slaagde er net niet in haar huzarenstukje over te doen en werd knap vierde.

In het Belgisch onderonsje’ bij de junior boys moest de veertienjarige Europese kampioen Eurokids-B, Kobe Verbraecken, uit Westerlo, die uitkomt voor VVW-Aqua Ski uit Geel, Lenz Everaert, vijftien, uit Hamme, voor Costa Zela uit Zele, laten voorgaan. Lenz werd vijfde, Kobe zesde. Yanick Fastré, zeventien, uit Beringen, en skiënd voor de Beringen Waterski- en Sportclub, werd tiende.

Bij de Junior Girls kon team ‘Cool Runnings’, met Aurélie Spelter, vijftien jaar uit Deurne, voor Viersel Waterski Club, net geen podiumplaats bemachtigen. Ze werden vierde.

Geen broederstrijd ditmaal bij de mannen Formule 2. Enkel  Frédéric De Wachter uit Westerlo , 23 jaar, voor Viersel Waterski Club, kwam aan de start. Hij wed opnieuw vijfde en blijft dus constant presteren.

In de koningsklasse, Men Open, Formule 1 mannen, werd de vijfde medaille binnengehaald. Hasselaar Tim Lisens, 35 jaar, skiet voor de Royal Hasselt Yachting Club en kreeg zijn tweede bronzen plak omgehangen. De 36-jarige Melselenaar Steven Van Gaeveren, vierde  op het vorige WK in Seattle, voor Viersel Waterski Club, schuift gestaag op. Na zijn zesde plaats in de eerste manche had hij Tim in het vizier. Steven werd uiteindelijk vierde. (EM)