Categorieën
Algemeen Waterski

Onze landgenoten blijven uitstekend presteren op WK waterski in Vichy

MORTSEL – Het ruwe water doet onze landgenoten blijkbaar boven zichzelf uitstijgen op het wereldkampioenschap waterski in Vichy.

Tijdens de derde manche was het vooral de eerste plaats  (vrouwen Formule 2) van Sylvia De Spiegeleire (zie foto FB) uit Machelen, voor Viersel Waterski Club, die in het oog sprong. Dit levert haar een voorlopige tweede plaats  op in de tussenstand. In dezelfde categorie, werd Demi Fobelets vijfde. Demi (23), komt uit voor Beringen Waterski en Sportclub. Dan was het moment gekomen voor de 30-jarige Vicky Leysen uit Herenthout, van de Viersel Waterski Club. Haar derde plaats (vrouwen Formule 1, Ladies open) levert haar ook meteen de derde plaats in de tussenstand op.

Identieke uitslag van deze manche, in dezelfde categorie bij de mannen, voor de 36-jarige Melselenaar Steven Van Gaeveren. Hij wist de derde Belgische medaille (brons) van de dag binnen te rijven. Jammer genoeg leverde hem dat net geen derde plek op in de tussenstand. Steven staat vierde momenteel. De junior boys van het team, kwamen opnieuw netjes met z’n drieën aan de start. De veertienjarige  Kobe Verbraecken, uit Westerlo, voor VVW-Aqua Ski uit Geel, werd vijfde. Plaats zeven was voor Lenz Everaert (15) uit Hamme, voor Costa Zela uit Zele. En Yanick Fastré ( 17) uit Beringen, en uitkomend voor de Beringen Waterski en Sportclub, werd negende, met een respectievelijk vijfde, vierde en negende plaats in de tussenstand tot gevolg.

Aurélie Spelter (15) uit Deurne, voor Viersel Waterski Club, werd vierde bij de Junior Girls, een evenaring van haar prestatie in de eerste manche, waardoor ze zevende staat in de tussenstand. De broederstrijd bij de mannen Formule 2 werd beslecht in het voordeel van Frédéric De Wachter. Hij werd opnieuw vijfde tijdens deze mancheBroer  Alexander eindigde als tiende. Beiden komen uit Westerlo en skiën voor Viersel Waterski Club. In de voorlopige tussenstand, met nog één manche te gaan, staat Frédéric  vijfde en Alexander  twaalfde.

In de koningsklasse, Men Open, Formule 1 mannen, was er geen derde medaille weggelegd voor Hasselaar Tim Lisens, (35) van Royal Hasselt Yachting Club. Hij moest die laten aan Steven Van Gaeveren. Tim’s vierde plek in deze manche levert hem wel een virtuele podiumplaats op (derde plaats).

Al deze mooie uitslagen samen brengt Team Belgium op de, voorlopig, tweede plaats in het landenklassement.

*PROGRAMMA FINALE OP ZATERDAG: 11 uur vrouwen F1 & F2, 16 uur mannen F1 & F2.

*Live te bekijken via https://www.facebook.com/waterskiracingeurope/?__tn__=K-R&eid=ARBQtomJSMk7bGpdVaXMl46j_HNqAXuqxfEZDuZfxzMB-GT-_i8cpZKfB9qtjQxp9SP5Z3V8e8g429Rz&fref=mentions&__xts__%5B0%5D=68.ARCOBbeoZ1XC_HRNpc5URc_TS1nXhMY4FtLhFktFYYW3PQXdBg_d3UdLRvpIKXeb4YDeSPUHwHp3rc8RkqzeUaUJ2F0Ea7Tk0PqJiInoIGP5lJhEjc7wY4im_LytrYN85BoawJym1q0elE6TOqze2RlxJVvPSJKlSAFWh46tH4Nte2YIwAVrmKRFkxlw09Udj_tWqv8h1d0yXKu60juE819JBQzM1A9QYRZzlb8Xf2E1tugN6x8VbvGlcNtteCtQCG7Sw9V26CwMRb3wfa4Sd7y-lVIAjkwk_GpOyZN_rmv3-olMONV6d_20Dlghtc6LzDYhFA61apKiaqdLI5sh9Q. (EM)