Categorieën
Algemeen Wielrennen

Memorial Rik Van Steenbergen keert terug maar dit keer naar de Kempen

ARENDONK – De ‘Memorial Rik Van Steenbergen’ wordt volgende maand, op zondag 13 oktober, opnieuw georganiseerd. De wielerwedstrijd zal starten in Beerse en aankomen in Arendonk.

Het is van 2012 geleden dat deze koers nog werd gereden. Toen vond de wedstrijd voor de laatste keer plaats in Aartselaar, de woonplaats van ex-provinciegouverneur Camille Paulus, die een hevige fan was van Rik I. De Memorial werd 22 keer gereden en onder meer gewonnen door Mario Cipolini, Djamolidin Abdoesjaparov, Tom Steels, Andrei Tchmil, Tom Boonen en Greg Van Avermaet.

Arendonk is de gemeente waar Van Steenbergen is geboren. ‘De renners rijden door twintig van de 37 Kempense gemeenten’, zegt organisator Ben Simons. Wellicht wordt het een waaierkoers niettegenstaande er ook enkele kasseistroken worden aangedaan. De meeste vorige edities van de Memorial draaiden uit op een massaspurt. De aankomstplaats in Arendonk leent zich daar ook toe.

‘Grote Rik eindelijk opnieuw thuis’, zei burgemeester Kristof Hendrickx (N-VA).

Deze nieuwe editie is meteen de laatste UCI-wedstrijd van het Belgische wielerseizoen.

De wedstrijd wordt rechtstreeks uitgezonden door Sporza. (EM)