Categorieën
Algemeen Wielrennen

Parcours eerste drie ritten van Tour 2021 nu al vrijgegeven

MORTSEL – Op zaterdag 3 juli 2021 trekt de Tour naar het meest noordelijke punt dat de karavaan ooit heeft aangedaan.Dat gebeurt na 70 kilometer in de tweede ‘Deense’ etappe, van Roskilde naar Nyborg.

De profielen van de eerste drie etappes werden vanochtend onthuld in Vejle, een andere stad waar de 108 ste editie van de race zal vertoeven. La Grande Boucle start in de hoofdstad van het land, Kopenhagen, die bekend staat als de meest fietsvriendelijke stad ter wereld.

De Tour de France heeft allerlei kusten verkend, van stranden, havens en kliffen tot rotsachtige inhammen, dijken en baaien. In 2021 ontdekt het peloton van de Grande Boucle een Scandinavische variant, de fjorden, meer bepaald tijdens de derde etappe die vertrekt vanuit Vejle, gelegen in het zuidelijke deel van het schiereiland Jutland.

De openingsrit, een tocht van dertien kilometer door de straten van Kopenhagen, is afgestemd op de meest explosieve renners. Hoewel de vlakke wegen de deuren openen voor bijzonder hoge gemiddelde snelheden, zullen de renners toch één keer in de remmen moeten: op vier kilometer voor de finish, waar ze aan het beeld van de ‘Kleine Zeemeermin’ een bocht moeten nemen.

‘s Anderendaags neemt men de start in Roskilde, de oude hoofdstad van het land. Het belooft een hevige strijd te worden tussen de vrijbuiters.

Uiteindelijk zal de 182 kilometer lange etappe naar Sønderborg het Deense avontuur afsluiten. Heel waarschijnlijk wordt dit een feest voor de sprinters.

*De Deense etappes van de Tour de France 2021:

1ste rit: Kopenhagen (individuele tijdrit), 13 kilometer

2de rit: Roskilde -Nyborg, 199 kilometer

3de rit: Vejle – Sønderborg, 182 kilometer

Christian Prudhomme, directeur van de Tour de France: ‘De eerste paar dagen van de Tour zetten vaak de toon. Ik kijk nu al uit om te starten in het hart van een stad die ‘fietsen ademt’.’

‘Tijdens de eerste drie ritten zal men de meest diverse landschappen kunnen bewonderen en komen de meest diverse renners in beeld.’

De Deense vakbond Dansk Metal, voor personen die werkzaam zijn in de industrie van engineering, mechanica en IT, wordt de eerste Deense partner in 2021.

Vice-president René Nielsen: ‘We zijn erg blij dat we deze sponsoring zijn aangegaan. Het lijdt geen twijfel dat het begin van de Grand Boucle in Denemarken voor veel Denen een enorme ervaring zal zijn en we willen bij Dansk Metal daar een bijdrage aan leveren.’ (Afbeelding ASO)