Categorieën
Algemeen

FIH maakt promotiefilm voor Indoor Hockey World Cup in Luik

MORTSEL – De FIH Indoor Hockey World Cup had begin deze maand in Luik moeten plaatsvinden. Maar door de Covid-19 pandemie besloten de Internationale Hockey Federatie (FIH) en de Koninklijke Belgische Hockey Bond (KBHB) in september om het evenement een jaar uit te stellen. De wedstrijd vindt daarom plaats van woensdag 2 tot zondag 6 februari 2022 in de Country Hall in Luik.

Ter gelegenheid hiervan lanceerde FIH een promotievideo die een voorproefje zal geven van hoe dit evenement eruit zal zien.

Voor de gelegenheid stemde Philippe Simar, een van de belangrijkste spelers van de Belgian Indoor Red Lions, in om in de huid van de verstrooide atleet te stappen en voor de beroemde Luikse sporttempel te verschijnen om zijn wedstrijd te spelen maar jammer genoeg, een jaar te vroeg.

Serge Pilet, directeur-generaal van Hockey Belgium: ‘Het wordt een nieuwe start voor onze organisatie, in samenwerking met de provincie Luik. Beetje bij beetje zal de communicatie rond het evenement in een stroomversnelling komen. De kaartverkoop zou direct na de zomer moeten beginnen.’

FIH CEO Thierry Weil: ‘De FIH Indoor Hockey World Cup is het hoogtepunt van zaalhockey wereldwijd en de Belgische organisatoren doen hun uiterste best om alle fans een topevenement aan te bieden. Daarom kijken we uit naar een aantal spannende wedstrijden en een geweldige sfeer volgend jaar.’

Dit wordt de zesde editie van de FIH Indoor Hockey World Cup. Tijdens het evenement zullen twaalf teams strijden in de mannen- en vrouwencompetities. De Duitse vrouwen en de Oostenrijkse mannen waren winnaars van de editie 2018, die plaatsvond in Berlijn.

Copieer de link hier: https://youtu.be/EZk4RDfohT0 (FIH)