Categorieën
Algemeen

HealthCare2Business zet mobiele testfaciliteiten in tijdens cross van Oostmalle

OOSTMALLE – De corona-pandemie heeft de wereld al bijna een jaar in zijn greep, waardoor ons sociale leven tot een quasi-stilstand kwam. Alle specialisten zijn het er over eens dat – naast vaccineren – maximaal testen dé sleutel is om nieuwe besmettingen snel te detecteren en nieuwe clusters in te dijken. Daarom zette het team van HealthCare2Business in samenwerking met Event Trailer Services een vloot van mobiele testfaciliteiten op. Deze kunnen niet alleen ingezet kunnen worden voor sneltests, maar ook voor vaccinatie in afgelegen gebieden. De units zijn ook perfect toegankelijk voor minder mobiele personen.

Organisatoren van festivals, evenementen en allerhande activiteiten blijven voorlopig angstvallig afwachten of én wanneer de overheid opnieuw groen licht geeft voor events mét publiek. De vraag stelt zich ook of de bezoekers een negatieve test moeten kunnen voorleggen om toegang te verkrijgen. Het team van HealthCare2Business en Event Trailer Services anticipeerde hier alvast op en bouwde een vloot uit van zowel kleine als grote mobiele test units, waar bezoekers binnen de vijftien minuten het resultaat van hun sneltest kennen. De cyclocross in Oostmalle van zondag is alvast het eerste evenement dat het bezoek krijgt van een mobiele test trailer. De organisatie geeft hun medewerkers alvast de kans om zich er vrijwillig te laten testen.

De mobiele testtrailer maakt gebruik van de Biosynex antigen test, die goedgekeurd werd door het federaal geneesmiddelagentschap FAGG. Hetzelfde type test wordt ook door de overheid gebruikt, onder meer in woonzorgcentra.

Ook voor de indeling van de trailer volgt Healthcare2Business het protocol dat voorgeschreven wordt door het FAGG: een aparte in- en uitgang, afgescheiden units die na elke bezoeker ontsmet worden en de aanwezigheid van een gekwalificeerd team, bestaande uit een arts, verplegers en stewards.

De test gebeurt via een neus-swap en het resultaat valt al na vijftien minuten af te lezen. In de trailer kunnen tot 2 500 tests per dag afgenomen worden. Indien de totale mobiele vloot van Healthcare2Business ingezet wordt, kunnen er zelfs tot 16 000 tests per dag afgenomen worden. En het team bekijkt intussen de mogelijkheid om nog verder uit te breiden.

Event Trailer Services heeft naast de mobiele trailer nog andere (kleinere) mobiele units, die – naargelang de noodzaak – samen of elk apart op tal van locaties ingezet kunnen worden. Daarbij richten ze het vizier niet alleen op testen, maar ook vaccineren behoort tot de mogelijkheden. Zeker in afgelegen gebieden kan een mobiele unit soelaas brengen.