Categorieën
Algemeen

Ronde geeft wildcards aan Bingoal WB en Sport Vlaanderen-Baloise

VILVOORDE – De Ronde van Vlaanderen is voor veel ploegen traditioneel één van de hoogtepunten van het seizoen. Naast de negentien UCI WorldTeams staan ook zes UCI ProTeams aan de start van Vlaanderens Mooiste. De winnaar van de 105de editie van de Ronde zal dus uit één van deze 25 ploegen komen.

Alpecin-Fenix, de ploeg van uittredend winnaar Mathieu van der Poel (zie foto), was samen met Team Arkéa-Samsic al zeker van deelname aan de Ronde van Vlaanderen dankzij hun sterke ranking vorig seizoen. Samen met vier andere UCI ProTeams gaan zij de strijd aan met de negentien UCI WorldTeams. Naast Jumbo-Visma, de ploeg van de tweede van vorig jaar Wout van Aert, komen ook INEOS Grenadiers, Astana-Premier Tech, Movistar Team, Cofidis en EF Education-Nippo, de ploeg van de Italiaanse winnaar in 2019 Alberto Bettiol, aan de start.

Met Deceuninck – Quick-Step, Lotto Soudal en Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux vechten ook drie Belgische WorldTeams mee om de overwinning. Daarnaast kijken we ook uit naar de komst van het Franse AG2R Citroën Team, met Oliver Naesen en Greg Van Avermaet als Belgische speerpunten, Bora-hansgrohe, het team van Peter Sagan die in 2016 won, en UAE Team Emirates. De lijst met WorldTeams wordt vervolledigd door Israel Start-Up Nation, Bahrain Victorious, Team Qhubeka Assos, Team BikeExchange, Team DSM, Groupama-FDJ en Trek-Segafredo, het Amerikaanse team van voormalig wereldkampioen Mads Pedersen en Jasper Stuyven.

Ten slotte kregen nog vier UCI ProTeams een wildcard om deel te nemen aan de Ronde van Vlaanderen. Onder hen nog twee Belgische ploegen: Bingoal WB en Sport Vlaanderen-Baloise. De twee andere wildcards gaan naar B&B Hotels P/B KTM en Total Direct Energie, de ploeg van Niki Terpstra. De Nederlander wist Vlaanderens Mooiste in 2018 te winnen.

Op zondag 4 april komen we te weten wie na Milaan-Sanremo het tweede monument van het wielerseizoen op zijn palmares mag schrijven. Welke renners aan de start van de Ronde van Vlaanderen 2021 zullen komen, zal later gecommuniceerd worden.