Categorieën
Algemeen

Pieter Devos en Gregory Wathelet klaar voor eerste internationale jumping van het jaar

MORTSEL – De belangrijkste paarden en ruiters van de springsport zijn aangekomen in het oogverblindende Doha, de hoofdstad van Qatar, voor de eerste ronde van de Longines Global Champions Tour 2021.

Het seizoen begint volgende week donderdag 4 maart in de prachtige Longines Arena in AL SHAQAB. De officiële lijst met rijders werd vandaag bekendgemaakt.

Het spannende eerste evenement van de individuele en GCL-teamkampioenschappen belooft een opwindend lanceerplatform te worden, aangezien de ruiters hun kunnen willen tonen in de uitgestrekte Longines Arena bij AL SHAQAB, een lid van de Qatar Foundation.

48 internationale rijders doen mee aan het CSI5 * -evenement. Hierbij Pieter Devos (BEL), Marcus Ehning (DUI), Maikel van der Vleuten (NED), Penelope Leprevost (FRA), Peder Fredricson ( ZWE), Christian Ahlmann (DUI), Edwina Tops-Alexander (AUS), Gregory Wathelet (BEL) en Eric Lamaze (CAN). Met een gouden ticket voor de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix bij de GC Prague Playoffs voor ogen zullen de sterren het beste van zichzelf geven. .

Eerdere LGCT Grand Prix van Doha-winnaars Julien Epaillard (FRA) en Scott Brash (GBR) willen graag nog een keertje triomferen zo vroeg op het seizoen terwijl Qatari Salmen Sultan A M Al Suwaidi voor eigen publiek op zoek zal gaan naar sterke resultaten.

Vorig jaar namen HH Sheikha Mozah bint Nasser en HE Sheikh Joaan bin Hamad bin Khalifa Al Thani deel aan de prijsuitreiking van de Longines Global Champions Tour Grand Prix en waren ze getuige van een spectaculaire klank- en lichtshow die de perfecte afsluiting was van de avond.

In overeenstemming met de COVID-19 gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid, wordt de capaciteit van de zaal beperkt tot tien procent. Tickets kunnen alleen op evenementendagen persoonlijk ter plaatse worden gekocht.

Alle wedstrijden zijn te bekijken op http://www.guilfordtv.org/

De volledige deelnemerslijst: https://www.gcglobalchampions.com/en-us/season/2021/doha/riders (Foto Stefano Grasso)