Categorieën
Algemeen

Start to run kan nu ook coronaproof in het Te Boelaarpark

BORGERHOUT – Maandag werd het startschot gegeven voor de Solo Start to run in het Te Boelaarpark. Misschien voor jou de start van een loopcarrière? Ondanks alle coronabeperkingen blijven we in beweging en werken we aan onze conditie, want binnenkort is het weer zomer en kunnen we iedereen weer topfit onder de ogen komen.

Atletiekclub Brabo staat, net als vele andere sportclubs, te popelen om weer zo veel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen. Vanwege de huidige maatregelen kan de Start to run reeks niet onder haar normale vorm plaatsvinden en wordt deze voorlopig uitgesteld tot na de Paasvakantie. Omdat het zonde is om die goede voornemens meteen een semester in de diepvries te steken bedacht het district Borgerhout in samenwerking met de club een alternatief om er gewoon zelf aan te beginnen, alleen of met twee, maar dan wel met de steun en de aanmoedigingen van heel district Borgerhout.

Iedere week zal je een nieuw infobord vinden aan de start van het bestaande loopparcours met daarop het loopschema van die week. Het schema wordt ook elke week vergezeld van een nieuwe looptip, dat gaat van winterse kledijtips over Borgerhoutse podcasts tot zelfs horecatips voor wanneer we weer eentje kunnen gaan drinken na corona. Na de mooie start/aankomstboog volgt na enkele weken dus een heuse looplaan in het park die elke twijfelende wandelaar overtuigt om de loopschoenen aan te snoeren. Iedere week zijn er drie trainingen waarbij de combinatie lopen en wandelen ervoor zorgt dat je op rustig tempo je conditie opbouwt.

Wie het schema volgt, kan na twaalf weken vijf kilometer aan één stuk lopen. Net na de paasvakantie organiseert AC Brabo (normaal gezien) opnieuw een Start to Run met begeleiding in het Te Boelaerpark. Meer info en inschrijven via https://ac-brabo.be/start-to-run/  (Sportantenne Borgerhout)