Categorieën
Algemeen

OMLOOP KORT

NINOVE – CORONAVIRUS HOUDT HUIS BIJ ISRAEL START-UP NATION: De Canadees Guillaume Bovin en de Zwitser Reto Hollenstein van Israel Start Up Nation, het team van Sep Vanmarcke, konden niet starten. Zij waren in contact gekomen met hun ploegleider Dirk Demol, die positief testte op corona. Ook Robbe Ghys (Sport Vlaanderen – Baloise) moest thuis blijven. Bij hem kampt een familielid met het COVID19-virus. Hij werd vervangen door Kenny De Ketele, die deel uitmaakte van de vroege vlucht.

*GREG VAN AVERMAET: ‘MEER VERWACHT’: Greg Van Avermaet begreep de actie van Julian Alaphilippe op meer dan 30 kilometer van de finish niet. ‘Ik had een heel ander scenario verwacht. Hierdoor viel heel ons tactisch plannetje in elkaar. Ik ging er wel vanuit dat Alaphilippe zijn kans zou wagen maar had eerder een demarrage op de Muur in gedachten. In de finale had zijn ploeg sowieso nog Ballerini achter de hand. Ik mag niet ontevreden zijn over mijn wedstrijd maar had eigenlijk toch nog iets meer verhoopt.’

*GEEN GOEDE DAG VOOR TREK-SEGAFREDO: Noch Jasper Stuyven – de winnaar van vorig jaar-, noch Mads Pedersen, noch Edward Theuns, allemaal renners van Trek – Segrafredo, kwamen in het stuk voor. ‘Het liep helemaal niet zoals op training’, zei deze laatste. ‘Daar ging alles vanzelf, kreeg ik de pedalen vlot rond maar vandaag wou het niet lukken. Niet alleen ik, ook Jasper en Mads, hadden inderdaad een mindere dag. We zijn dat ook alle drie even teleurgesteld. De Omloop is altijd een nerveuze koers omdat het de opener van het Belgisch wielerseizoen is. Vandaag was dat niet anders.’ Ook Jasper Stuyven baalde. ‘We hebben met zijn allen als ploeg gefaald. Dit was niet waarvoor we naar hier waren gekomen. Er was niemand van ons mee met de kopgroep. Hier zal serieus over moeten worden gesproken.’

*YVES LAMPAERT: ‘WE HEBBEN ER EEN KOPMAN BIJ’ – Yves Lampaert (zie foto) ging op een cruciaal moment tegen de grond maar was uiteraard tevreden dat de overwinning in het team bleef. ‘Ik viel in de aanloop naar de Molenberg toe. Ik weet niet hoe het kwam. Lag er stof? Nam ik de bocht te snel? In ieder geval hebben wij met Ballerini de goede kaart getrokken. Tactisch hebben we dus als team een perfecte wedstrijd gereden. Alaphilippe ging inderdaad van ver in de aanval maar ik denk dat hij had verwacht dat hij een mannetje mee zou krijgen. Wanneer het op een spurt zou aankomen dan rekenden wij op Ballerini en zo draaide het ook uit. Nu, ook Kasper (Asgreen) heeft een schitterende wedstrijd gereden maar dat Davide won is voor mij niet meteen een verrassing. Hij zit in de vorm van zijn leven. Vorig jaar liet hij al van zich horen in Overijse en in december op trainingskamp maakte hij ook een schitterende indruk. Ik ben ervan overtuigd dat wij er een kopman bij hebben.’

*VOLLEDIG SD-WORX-PODIUM BIJ DE VROUWEN – Anna van der Breggen won de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen. De wereldkampioene sprong op de Bosberg weg uit een elitegroepje met onder meer Lotte Kopecky en Jolien D’Hoore. Christine Majerus en Amy Pieters –eindigden respectievelijk als tweede en derde. De Nederlandse rensters komen alle drie uit voor SD Worx. Lotte Kopecky werd vierde. ‘Ik wou me tonen voor mijn nieuwe ploeg. Voor het eerst in mijn carrière reden er meisjes voor mij op kop in de finale, dat geeft een goed gevoel. Ik dacht vanmorgen dat ik kans maakte om te winnen. In de sprint hoopte ik nog derde te worden, maar het lukte net niet.’ (EM)