Categorieën
Algemeen

Antwerp rouwt mee met familie van verongelukte Loes

DEURNE – Vandaag namen vrienden en familie afscheid van Loes, die vorige week bij een verkeersongeluk in Schoten om het leven kwam. De kleine Loes zal jammer genoeg voor altijd zeven jaar blijven.

Royal Antwerp Football Club leeft enorm mee met de vrienden en familie van Loes. Zij maken deel uit van de grote rood-witte familie. Op vraag van de ouders uitten vrienden en familie én alle mensen die intens met dit drama meeleven de afgelopen dagen het beeld van Loes’ lievelingsdier, de eenhoorn. Dat deden ze via de sociale media en door tekeningen en knuffels van eenhoorns, glitters en hartjes op te hangen. Ook werd een enorm bloementapijt in de vorm van een eenhoorn gecreëerd, vlakbij de Sint-Cordulakerk in Schoten waar de begrafenisplechtigheid plaatsvond.

Uit medeleven om dit bijzonder tragische nieuws en ter nagedachtenis van kleine Loes zullen de spelers van Royal Antwerp FC zaterdag met een eenhoorn knuffel het veld oplopen. De knuffels na de wedstrijd aan de kinderafdeling van ZNA bezorgd zodat ze terechtkomen bij zieke en hulpbehoevende kinderen. Sinds het vernemen van het tragische nieuws plaatste de club ook een grote afbeelding van een eenhoorn op de LED-schermen aan het stadion.

Tijdens de wedstrijd zal bovendien volgende boodschap op de LED-boarding langs het veld verschijnen: ‘Troosten is verdriet ademruimte geven. Troosten is luisteren. Troosten doe je samen’, gevolgd door “Zit je met vragen? Ouders van Verongelukte Kinderen (ovk.be) wil helpen.’

Royal Antwerp FC gelooft sterk in het concept OneRedFamily. Dat geldt in goede, maar jammer genoeg ook in de allerdonkerste dagen. Daarom zetten ze in december 2020 een actie op in samenwerking met Zelfmoordlijn1813 en doet men dat nu met de vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen. Deze vereniging biedt steun aan vrienden en familie en helpt hen in het o zo moeilijke rouwproces.

Het overlijden van Loes roept misschien ook pijnlijke herinneringen op bij andere families en vriendengroepen. Elk ongeluk is er één teveel. Elk te betreuren slachtoffer is er één teveel. Antwerp roept als club de OneRedFamily op om mensen te steunen in hun rouwproces. Hoe je dat kan doen, legt de vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) je uit op haar website.

Annemie Hemelaers, voorzitster OVK: ‘De leden van OVK zijn Royal Antwerp FC in de eerste plaats dankbaar voor deze bijzonder mooie herdenking van Loes. Zij zijn natuurlijk ook erkentelijk voor de zichtbaarheid aan OVK aangeboden, de vereniging die iedereen wel zou moeten kennen maar waarvan geen enkele familie meer lid zou mogen worden…’

Antwerp doet een warme oproep aan alle supporters om ter nagedachtenis van Loes en uit medeleven met vrienden en familie en met alle families die met soortgelijk leed zijn geconfronteerd om zaterdagavond het even stil te maken, een kaars te branden of een tekening te maken… Troosten doe je samen. Troosten kan op vele manieren. Neem daarom zeker ook eens een kijkje op www.ovk.be (Foto Antwerp FC)