Categorieën
Algemeen

Ward Lemmelijn mag naar Olympisch kwalificatietornooi skiff

MORTSEL – De selectiecommissie van de Vlaamse Roeiliga en Koninklijke Belgische Roeibond heeft beslist dat Ward Lemmelijn in skiff zal deelnemen op het Olympisch kwalificatietornooi in Varese (Italië van vrijdag 5 tot en met 8 april). De eerste drie boten plaatsen zich voor de Olympische Spelen in Tokyo.

Ward Lemmelijn won afgelopen weekend op de nationale trials de A-finale bij de zware mannen met een tijd van 7.26.95, gevolgd door Tristan Vandenbussche (Brugse TR) en Pierre De Loof (KR Brugge). De resultaten kunnen in bijlage teruggevonden worden.

Onmiddellijk na het kwalificatietornooi wordt het Europees Kampioenschap georganiseerd in Varese. België vaardigt er twee boten af: de LM2x met Brys-Van Zandweghe (al geplaatst voor Tokyo) en de M2x met De Loof-Claeys. (Vlaamse Roeiliga)