Categorieën
Algemeen

50 procent kans dat een Belg voorzitter van Wereldhockeybond wordt

MORTSEL – De Internationale Hockey Federatie (FIH) kan de nominaties bevestigen die zijn ontvangen voor de deadline van 12 maart (middernacht) voor de volgende functies die moeten worden gekozen op het 47ste FIH Statutaire Congres dat gepland staat in Delhi ( India) op zaterdag 22 mei 2021:


Voor de functie van FIH-voorzitter:
Dr.Narinder Dhruv Batra, IND (kandidaat voor herverkiezing)Marc Coudron, BEL

Voor de functies van Executive Board (EB) Gewoon Lid:
Vrouwelijke leden (twee vacante plaatsen): Danae Andrada, URU (kandidaat voor herverkiezing) Hazel Kennedy, ZAM (kandidaat voor herverkiezing) Inez Cooper, IER

Mannelijke leden (twee vacante plaatsen): Erik Cornelissen, NED (kandidaat voor herverkiezing), Tayyab Ikram, MAC (kandidaat voor herverkiezing), Ediga Bede Agbo, NIG.

In overeenstemming met de FIH-voorschriften zullen de nominaties nu door FIH-CEO worden voorgelegd aan het FIH Elections Oversight Panel (EOP). Het doel van het EOP is ervoor te zorgen dat de FIH-verkiezingen op een eerlijke en transparante manier verlopen, in overeenstemming met de FIH-statuten, de integriteitscode, het verkiezingshandboek en het algemeen reglement. Elke nominatie moet worden goedgekeurd door het EOP voordat deze wordt gevalideerd.
De mandaten van de president en de leden van de EB die op 22 mei worden gekozen, lopen tot het FIH-congres in 2024.


Het FIH-uitvoerend comité bestaat uit: de FIH-voorzitter, acht gewone leden – vier vrouwelijke en vier mannelijke leden – waarvan de ene helft om de twee jaar wordt vernieuwd, een vertegenwoordiger van de atleten, de voorzitters van de continentale federaties, de CEO van FIH en elk (niet-stemgerechtigd) lid gecoöpteerd tijdens de Raad van Bestuur overeenkomstig artikel 7.1 (c) van de FIH-statuten. (FIH)