Categorieën
Algemeen

Frédéric Van den Steen wordt dinsdag algemeen directeur van Beerschot

ANTWERPEN – Beerschot heeft een nieuwe algemeen directeur. Frédéric Van den Steen (50) wordt vanaf volgende week de nieuwe kracht bij de Kielse club. Hij volgt Gunther Dieltjens op die Beerschot pro deo leidde en ook vier grote horecazaken te leiden heeft. Van den Steen heeft een verleden bij kledingfabrikanten Joma, Jako, Jartazi en Masita en werkte nadien  nog 2,5 jaar voor Brightboard, dat LED-schermen verkoopt,  en kent de voetbalindustrie door en door.

Voorzitter Francis Vrancken: ‘Beerschot wil groeien, niet alleen op maar ook naast het veld. Frédéric zal de dagelijkse leiding van de club overnemen en daarbij nauw samenwerken met Sander Van Praet, die het technische gedeelte voor zijn rekening neemt, en Davy De Smedt van de jeugdacademie. Al de rest is voor Frédéric.’

Manisha Thakker komt in de raad van bestuur.  Als marketingdirecteur Nederland voor InBev zette zij het licht op groen om er de eerste voetbalklasse om te dopen in de Jupiler League. ‘Twee jaar geleden vroeg Walter Damen me om toe te treden tot de adviesraad van Beerschot en nu zet ik dus de stap naar de operational board. Ik ga me niet bemoeien met het sportieve maar bijvoorbeeld wel met de vraag hoe we digitaal beter uit de hoek kunnen komen. Ik ben voor de rationale aanpak. Dat ik een vrouw ben die in de voetbalwereld stapt vind ik een non-event. Ik ben in mijn carrière altijd op basis van mijn input vooruitgegaan. Het vrouw zijn is iets extra’s. Misschien dat ik er wel het best zal uitkomen op de groepsfoto’s, dat kan.’

Frédéric Van den Steen werd geboren in Grimbergen en woont in Asse. ‘Ik ben heel mijn leven al actief in het voetbal, zowel als hobby als professioneel. Beerschot is ooit een klant geweest van mij. Ik heb altijd heel veel sympathie gehad voor de club. Ik kende voorheen al heel veel mensen die hier nu actief zijn. Via via ben ik terug met hen in contact gekomen. Er was een vraag naar iemand die het dagelijks bestuur zou leiden op fulltime-basis. Voor mij was het een ongelooflijke opportuniteit om daar in te stappen. Ik heb 26 jaar in de kledijsector gewerkt. De voetbalclubs van eerste klasse tot vierde provinciale waren mijn klanten. Daardoor kwam ik vaak op een voetbalclub. Het reilen en zeilen binnen het wereldje ken ik wel dat heeft de doorslag gegeven voor Beerschot om mij binnen te halen.’

‘Ik zie het als een voordeel dat ik in deze corona-periode kan starten. Je hebt minder druk van de wedstrijd. Alles wat er komt bij kijken is totaal anders nu. Zo kan ik me op een heel gestructureerde manier inwerken in de club, de tijd nemen om met iedereen afzonderlijk te praten en om de club volledig door te lichten samen met de mensen van het bestuur ,de voorzitter, Manisha, Jan Van Winckel maar vooral ook met Sander en Davy. Ik wil een compleet zicht hebben van elke persoon en elke afdeling om dan te gaan kijken waar we moeten bijsturen om nog meer te groeien. Met het sportieve ga ik me niet mengen. Ik ga de verantwoordelijken uiteraard ondersteunen als ze mijn advies of mening vragen maar de finale beslissing zal door de sportieve cel moeten genomen worden.’

Als voetballer speelde hij in de jeugd van Grimbergen en vervolgens bij Leest, Herentals (tweede klasse) en Strombeek. Nadien was hij tien jaar lang trainer en sportief verantwoordelijke bij Londerzeel.

Edwin MARIËN