Categorieën
Algemeen

Twee atleten uit Mortsel doen vanaf zondag mee met Container Cup

MORTSEL – Special Olympics Belgium (SOB), de organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, daagde De Container Cup uit en slaagde in haar opzet. Twee SOB-atleten trappen overmorgen zondag het tweede seizoen van het Play4-programma af met de Container Cup Special.

Na het grote succes vorig jaar trekken Pedro Elias en Wesley Sonck vanaf zondag 4 april De Container Cup opnieuw op gang. Het commentaarduo ontvangt dit seizoen 30 topatleten en acht bekende Vlamingen in hun container. Pedro en Wesley drijven alle deelnemers tot het uiterste tijdens de unieke zevenkamp en zorgen voor de nodige omkadering. Dit keer komen de sporters uit heel wat verschillende sportdisciplines zoals breaking, paardrijden, snooker, rally, squash, basketbal, korfbal, wielrennen, atletiek en nog veel meer. Ook twee atleten met een verstandelijke beperking, Quinten Bruyninckx (26 uit Mortsel) en Gilles Dupont (25 uit Antwerpen maar geboren in Mortsel), geven het beste van zichzelf in het tweede seizoen van De Container Cup.

Quinten (gymnastiek) en Gilles (basketbal), allebei gouden medaillewinnaars op de Special Olympics Wereld Zomerspelen van respectievelijk Los Angeles 2015 en Abu Dhabi 2019, nemen het daarin tegen elkaar op. Zehra Sayin, CEO van Special Olympics Belgium: ‘Toen we het eerste seizoen van De Container Cup op tv zagen, wisten we meteen dat onze atleten hier geschikte kandidaten voor zouden zijn. We daagden Play4 uit om onze Special Olympics atleten in hun programma op te nemen en slaagden in ons opzet. Ik ben ervan overtuigd dat alle kijkers serieus onder de indruk zullen zijn van de prestaties van Quinten en Gilles”.’

Met de Container Cup Special wordt het startschot gegeven van het nieuwe seizoen van De Container Cup op Play4. Afspraak op zondag 4 april om 21u15, na De Mol. (Wavemakers / Foto Gerbrand Van Uytvanck)