Categorieën
Algemeen

Belgisch ski-alpinist sluit seizoen af met onverwachte overwinning

ANTWERPEN – Maximilien Drion is een gepassioneerd ski-alpinist, geboren in Brussel op 28 september 1997. Uit liefde voor de bergen woont hij nu in Vercorin te Zwitserland.

‘De kers is groter dan de taart.’ Maximilien Drion blikt tevreden terug op een voortreffend competitieseizoen ski-alpinisme. Race na race wist de 23-jarige Belg zijn supporters te verbazen met wedstrijdresultaten die in stijgende lijn gingen. Als klap op de vuurpijl behaalde hij de overwinning op de Wereldbeker van Madonna di Campiglio. Met tien seconden voorsprong klopte hij de Italiaan Davide Magnini en sleepte zo de overwinning in de wacht. De dag voordien was Max nét niet op het podium te zien met een vierde plaats in de Sprint Race.

Gedurende het hele ski-mountaineeringseizoen zag men verbluffende prestaties van deze Belgische topatleet, zeker als je weet dat hij begin dit jaar nog buiten strijd lag wegens een positieve COVID-test.

De afloop van zijn geslaagde competitieseizoen vierde Max met een beklimming van de Bishorn in Zwitserland (4 150 meter ) en natuurlijk een Belgisch biertje op de top.

*ZIJN BELANGRIJKSTE RESULTATEN: Wereldbeker Verbier (Zwitserland): Vertical Race – twaalfde plaats, Individual Race – 24ste plaats; Wereldbeker Flaîne (Frankrijk): Individual Race – tiende plaats, Sprint Race – negende plaats; Wereldbeker Val Martello (Italië): Sprint Race – 21ste plaats, Individual Race – veertiende plaats; Wereldkampioenschap Andorra: Sprint Race – tiende plaats, Vertical Race – vijfde plaats, Individual Race – zeventiende plaats; Wereldbeker Madonna di Campiglio: Sprint Race – vierde plaats, Vertical Race – eerste plaats, Individual Race – achttiende plaats. (Klim- en Bergsportfederatie / Foto Maurizo Torri)