Categorieën
Algemeen

Sport Vlaanderen laat ijspistes van Hasselt en Herentals vernieuwen

HERENTALS – Sport Vlaanderen wil al haar centra uitbouwen tot ‘centers of excellence.’. In die visie zijn de ijspistes in Sport Vlaanderen Hasselt en Sport Vlaanderen Herentals aan vernieuwing toe. Daarom laat men zowel met de stad Hasselt als met de stad Herentals een studie uitvoeren. In elke studie worden volgende zaken onderzocht: is een nieuwe ijspiste haalbaar of renoveert men beter de huidige; is er behoefte aan een enkele (30×60 meter) of dubbele (2x30x60 meter  piste) en wat is de meest optimale inplanting in beide domeinen van Sport Vlaanderen?

Voor Hasselt gaat men ook na of een 400 meter ijspiste aan de orde is.

Tegen het najaar verwacht men  de resultaten van deze studies en kan men verdere beslissingen nemen. Alle partners zijn alvast zeer enthousiast. (Sport Vlaanderen)