Categorieën
Algemeen

Volg de Olympische vlam op weg naar Tokio

MORTSEL – Op 25 maart begon in Fukushima de tocht van de olympische vlam. Je kan iedere etappe van deze historische reis door Japan tot de openingsceremonie van de OlympischeSpelen in Tokio op vrijdag 23 juli op de voet volgen.

Op 12 maart 2020 werd de Olympische vlam van Tokyo 2020 ontstoken in de Tempel van Hera in het antieke Olympia in Griekenland. De vlam werd tijdens een ceremonie in het Panatheense Stadion overgedragen aan Japan, voor ze op 20 maart vorig jaar naar de Japanse Matsushima-basis in Miyagi werd gevlogen. Met het uitstel van de Spelen van Tokio 2020 met één jaar, werd de Olympische vlam een jaar lang veilig bewaard in een vitrinekast in het Olympisch Museum in Tokio. Ze is vorige maand begonnen aan een rondreis door de prefectuur Iwate.

De tocht startte op het trainingscomplex van de Japanse voetbalploeg in Fukushima, de regio die in 2011 werd getroffen door een aardbeving en daaropvolgend een tsunami en een kernramp. Vervolgens doet de vlam gedurende 121 dagen met zo’n 10 000 fakkeldragers alle 47 Japanse prefecturen aan om op 23 juli, dag van de openingsceremonie van de Spelen in Tokio, in het Japan National Stadium toe te komen.

Om de veiligheid te waarborgen en de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het organisatiecomité voor de Spelen van Tokio voor een sobere fakkeltocht gekozen zonder publiek maar toch met heel wat feestelijkheden. Kinderkoren, taiko’s, de Japanse drums, …

Je kan elke stap van de fakkeltocht volgen vanuit je luie zetel, via een livestream en ook genieten van de hoogtepunten en beelden van alle 121 dagen – of je nu in Japan woont of elders op deze aardbol. Bekijk het hier: https://tokyo2020.org/en/torch/route/ (Team Belgium)