Categorieën
Algemeen

Dit weekend begint internationaal ‘klimseizoen’

MORTSEL – Het langverwachte seizoen van klimwedstrijden komt snel dichterbij. Iedereen kijkt er naar uit na een mislukte ‘covid’-competitie in 2020.

Zaterdag en zondag begint men eraan met de European Senior Bouldering Cup in het Oostenrijkse Klagenfurt. De Belgen die deelnemen aan deze wedstrijd zijn Lucie Watillon, Lucie Delcoigne, Héloïse Doumont, Nicolas Collin en Simon Lorenzi (CAB-atleten) evenals Hannes Van Duysen en Ties Vancraeyenest (KBF-atleten).

Het daaropvolgende weekend zullen dezelfde mannelijke atleten worden vergezeld door Chloé Caulier en Lucie Watillon om deel te nemen aan de Seniors Bouldering World Cup in Meiringen (Zwitserland.)

Begin mei reizen de ‘twee Lucies’ naar het Russische Perm, samen met vier KBF-atleten (Jasper Van Malderen, Hannes Van Duysen, Ties Vancraeyenest en Jitse Remes) voor de Europese Jeugdkampioenschappen in de drie disciplines: boulderen, snelheid en moeilijkheidsgraad.

De rest van het schema wordt de komende weken opgesteld, afhankelijk van de beperkingen die de gezondheidscrisis oplegt. (CMBEL)