Categorieën
Algemeen

SCHELDEPRIJS KORT

SCHOTEN – *GEEN BOUHANNI :  Alhoewel hij op de deelnemerslijst stond besloot Nacer Bouhanni  niet deel te nemen aan de Scheldeprijs. In een bericht via Twitter zei zijn team (Arkéa-Samsic) dat de Fransman ‘niet volledig in staat was om de start te nemen’ na ‘recente gebeurtenissen.’ Nacer Bouhanni is een week lang het doelwit geweest van racistische aanvallen op sociale netwerken na zijn onregelmatige sprint in de Cholet-Pays de la Loire, waar hij Jake Stewart (Groupama-FDJ) tegen de dranghekken had gedrongen. Ook de UCI zegt in een verklaring dat ‘niets de uitlatingen op sociale media tegenover Bouhanni rechtvaardigt’. Er loopt nog wel een onderzoek in verband met de houding van de voormalige Franse nationale kampioen.

*POSITIEVE CORONATEST BIJ GROUPAMA- FDJ : Vanmorgen geraakte bekend dat er zich een positief coronageval had voorgedaan bij Groupama-FDJ, de ploeg van kopman Arnaud Démare. Het Franse team kondigde dan ook  op Twitter aan niet te zullen starten in de Scheldeprijs. Ze verklaarden dat ‘een lid van het team’ positief testte zonder echter te specificeren wie het is. De mannen van ploegleider Marc Madiot reden vandaag wel gewoon de derde etappe van de Ronde van het Baskenland.

*TIM MERLIER: ‘Ik werd uitgeschakeld maar we waren sowieso van plan om de kaart Philipsen te trekken. Dat was vooraf beslist tijdens de ploegmeeting. Toen ik in de tweede groep zat draaide het niet meteen goed rond. Nadien kwam Kristoff ten val en kon ik hem niet ontwijken. Het belangrijkste is dat ons plannetje is gelukt.’

*PASCAL ACKERMANN: Vorig jaar ging Pascal Ackermann als tweede over de streep in de

Scheldeprijs na  Caleb Ewan (Lotto Soudal). Hij werd uiteindelijk naar de 21ste plaats verwezen wegens onregelmatig spurten. Dit jaar aasde hij op revanche maar de renner van ORA-hansgrohe eindigde pas zesde. Nochtans was de ploeg goed vertegenwoordigd in de kopgroep. ‘Ik ben teleurgesteld. We werden naar de linkerkant van de weg geloodst terwijl we langs rechts wilden spurten. Ik ben toen ook het wiel van Rudiger (Selig) verloren. Van waar ik mijn sprint begon, had ik geen kans om te winnen. Ik was snel in de laatste meters, maar dat was niet genoeg. ‘Sportief directeur Enrico Poitschke deelde de ontgoocheling. ‘Tot de laatste drie kilometer reden we een perfecte wedstrijd. We hadden vijf renners in de kopgroep en controleerden de race. Daarom doet het eindresultaat nog meer pijn. Onze voorbereiding op de sprint liep helemaal verkeerd. Hierdoor verloren we alle kansen.’

*MARK CAVENDISH: Mark Cavendish eindigde dit seizoen tweede in de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré en in een etappe van de Coppi & Bartali Week. Vandaag moest hij tevreden zijn met de derde plaats. ‘We hadden vijf mannetjes vooraan en konden de wedstrijd controleren. In de sprint passeerden enkele renners rechts  van ons, waaronder Jasper Philipsen. Ik moest wachten om Sam (Bennett) te laten passeren. Toen ging ik. Maar ik had niet de goede benen. Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Patrick Lefevere verwachtte een overwinning’

*VROUWEN: Lorena Wiebes (Team DSM) won de eerste editie van de Scheldeprijs voor vrouwen. De Nederlandse haalde het in de sprint door de Deense Emma Norsgaard (Movistar) en de Italiaanse Elisa Balsamo (Valcar – Travel & Service) te verslaan. (EM)