Categorieën
Algemeen

Van Vleuten na winst in Ronde en Waregem nu ook aan start van Brabantse Pijl

VILVOORDE  – Woensdag staat een nieuwe editie van De Brabantse Pijl op het programma. Op de voorlopige deelnemerslijst is het vooral uitkijken naar Europees kampioene Annemiek van Vleuten en Chantal van den Broek-Blaak. Ze gaan op zoek naar hun eerste zege in de klassieker die traditioneel de overgang vormt tussen de kassei- en klimkoersen. Meer nog, dit jaar is De Brabantse Pijl haast een generale repetitie voor de 2021 UCI Road World Championships.


Lennik zal op woensdag 14 april acht Women’s WorldTeams ontvangen aan de start van De Brabantse Pijl. Op de voorlopige deelnemerslijst staat de naam van Europees kampioene Annemiek van Vleuten (Movistar Team Women). De Nederlandse won dit voorjaar al Dwars door Vlaanderen en was de beste in Vlaanderens Mooiste. Nu maakt ze volgens de voorlopige deelnemerslijst dus ook een doel van de Brabantse Pijl.

Voor Team SD Worx is kopvrouw met dienst Chantal van den Broek-Blaak. Ze zal de handen in elkaar slaan met Moolman-Pasio en Vollering, die vijfde werd in de Ronde van Vlaanderen. Bij Trek-Segafredo neemt Brand, wereldkampioene veldrijden, onder meer de jonge Backstedt en Van Anrooij onder haar vleugels.


Bij Team DSM is het dan weer uitkijken naar Lianne Lippert die in oktober met ploeggenote Mackaij en winnares Brown op het podium stond in Overijse. Dit jaar gaat ze op pad met de Amerikaanse Rivera, ex-winnares van onder meer de Ronde van Vlaanderen (2017). Canyon//SRAM Racing schuift dan weer Amialiusik naar voor.


Liv Racing rekent op Stultiens en de Italiaanse Bertizzolo die in 2019 vierde was in de Ronde van Vlaanderen. FDJ Nouvelle – Aquitaine Futuroscope zet dan weer alles op de Zweedse Emilia Fahlin, vorig jaar vijfde in Overijse. Team BikeExchange schuift Janneke Ensing naar voor.


Bij de Women’s Continental Teams vinden we Litouwse Leleivyte (Aromitalia – Basso Bikes – Vaiano) die vorig jaar op een zesde plaats strandde in Overijse. Voor Team Tibco – Silicon Valley Bank moet Lauren Stephens het mooie weer maken. Bingoal Casino – Chevalmeire staat aan de start met de zusjes De Jong. Valcar – Travel & Service komt met Elisa Balsamo, , samen met veldrijdster Alice Arzuffi. Met Sanne Cant voor de Belgische selectie staat er nog een topveldrijdster aan de start in Lennik.


Ontdek hieronder de voorlopige deelnemerslijst, die steeds onderhevig blijft aan de COVID-19-maatregelen: https://www.flandersclassics.be/sites/default/files/v2_de_brabantse_pijl_startlijst_vrouwen.pdf

Wie de hellingen in de golvende Druivenstreek het best temt en dus de Australische Brown mag opvolgen, weten we woensdag. (Flanders Classics)