Categorieën
Algemeen

Wout Van Aert voor het eerst aan de start van de Brabantse Pijl in Leuven

LEUVEN – – Woensdag staat naar goede gewoonte De Brabantse Pijl als afsluiter van de Flanders Classics voorjaarswedstrijden op het programma. Volgens de voorlopige deelnemerslijst is het uitkijken naar Cosnefroy, Stuyven, Matthews en Van Aert. Die laatste staat voor het eerst aan de start van de wedstrijd die de overgang vormt tussen kassei- en klimkoersen en dit jaar een generale repetitie is voor het WK in september.


Aan de start in Leuven zullen heel wat ogen op Wout van Aert (Jumbo-Visma) gericht zijn. De Belg zal namelijk voor het eerst De Brabantse Pijl rijden. Hij krijgt net als in de andere voorjaarswedstrijden z’n eerste luitenant Van Hooydonck mee op pad. Bij de concurrentie zal Van Aert alvast de naam van Jasper Stuyven tegenkomen. Voor Stuyven is De Brabantse Pijl met start in Leuven een echte thuiswedstrijd. Hij zal zoals eerder dit jaar het gezelschap krijgen van Edward Theuns.


De concurrentie komt van onder meer Deceuninck – Quick-Step, waar ze Cattaneo, Honoré, Cavagna en Lampaert opstellen. Daarnaast is het in de uitdagende Druivenstreek uitkijken naar het trio Van Avermaet-Jungels-Cosnefroy van AG2R Citroën Team. De Fransman Cosnefroy heeft kennis van zaken, want in oktober stond hij nog op het podium in Overijse. Ook bij Intermarche – Wanty – Gobert Matériaux kunnen ze op een sterk drietal rekenen met Bakelants, De Gendt en Vliegen.


Bij Bahrain-Victorious vinden we met Colbrelli een ex-winnaar op de voorlopige deelnemerslijst. De Italiaan, die in 2017 de beste was, zal de handen in elkaar slaan met Mohoric en Teuns. Nog een ex-winnaar staat in de opstelling van Alpecin-Fenix. Vakoc won De Brabantse Pijl in 2016 en neemt dit jaar de leiding in de ploeg met De Tier en Meurisse aan z’n zijde.


Verder is het zonder twijfel uitkijken naar Michael Matthews (Team BikeExchange) die in het verleden al tweemaal dicht bij de zege was. Israel Start-Up Nation brengt Vanmarcke aan de start. Ook Carapaz en Pidcock (INEOS-Grenadiers) is een duo om zeker in de gaten te houden, net als de Fransman Laporte (Cofidis), die zich al het hele voorjaar in de kijker rijdt, en Trentin, de Italiaanse kopman bij UAE Team Emirates. Victor Campenaerts is kopman met dienst voor Team Qhubeka ASSOS.


Ontdek de voorlopige deelnemerslijst, die steeds onderhevig blijft aan de COVID-19-maatregelen via https://www.flandersclassics.be/sites/default/files/v2_de_brabantse_pijl_startlijst_mannen.pdf

De 61ste editie van De Brabantse Pijl belooft een extra boeiende wedstrijd te worden. Zowel fans als renners maken zich klaar voor een generale repetitie voor de 2021 UCI Road World Championships die dit jaar in Vlaanderen zullen doorgaan. De wegritten van het WK krijgen een aankomst in Leuven en een Flandrienlus waar onder meer de Smeysberg, Moskesstraat en de S-bocht in Overijse, net als in De Brabantse Pijl, deel van uitmaken. Wie wereldkampioen Alaphilippe zal opvolgen, weten we op woensdag 14 april. (Flanders Classics)