Categorieën
Algemeen

UEFA herschikt wedstrijden voor Euro 2020 en schrapt twee speelsteden

MORTSEL – Het uitvoerend comité van de UEFA kwam vandaag bijeen via een videoconferentie en werd geïnformeerd over de bevestiging van de lokale autoriteiten dat alle vier de UEFA EURO 2020-wedstrijden in München minimaal 14 500 toeschouwers zullen kunnen verwelkomen. München werd daarom bevestigd als gastlocatie voor het Europees kampioenschap.

De commissie besloot om een aantal van de UEFA EURO 2020-wedstrijden als volgt te herschikken. De vier wedstrijden die aanvankelijk in Bilbao zouden plaatsvinden, worden verplaatst naar het Estadio La Cartuja in Sevilla. Het hosten van deze wedstrijden wordt ondersteund door de Autonome Gemeenschap van Andalusië, die haar voornemen heeft bevestigd om 30 procent van de stadioncapaciteit toe te staan voor de drie wedstrijden van Groep E en één 1/8ste finalewedstrijd..

Na de beslissing van de lokale autoriteiten in Bilbao was het duidelijk dat het zeer onwaarschijnlijk was dat fans de wedstrijden zouden kunnen bijwonen die daar zouden worden gespeeld. Daarom heeft de UEFA, met de hulp van de Koninklijke Spaanse voetbalbond (RFEF), voorgesteld om die wedstrijden naar een andere locatie in dat gastland te verplaatsen, simpelweg om fans toe te staan de wedstrijden bij te wonen.

De drie wedstrijden in Groep E die aanvankelijk op het programma stonden in Dublin, worden verplaatst naar het Sint-Petersburg Stadion, waar al drie wedstrijden in Groep B en een kwartfinale stonden geprogrammeerd. De 1/8te finalewedstrijd die oorspronkelijk in Dublin was gepland, wordt verplaatst naar het Wembley Stadion in Londen. UEFA-voorzitter Aleksander Čeferin: ‘We hebben ijverig samengewerkt met de gastverenigingen en lokale autoriteiten om een  veilige omgeving te garanderen. Ik ben erg blij dat we toeschouwers kunnen verwelkomen bij alle wedstrijden.’ (UEFA)