Categorieën
Algemeen

Botenloods Willebroek versierd met schildering van Mechelaar Gijs Vanhee

WILLEBROEK – Sport Vlaanderen Willebroek heeft er een nieuwe blikvanger bij. Op de wand van de botenloods prijkt voortaan een grote en opvallende muurschildering van de Mechelse kunstenaar Gijs Vanhee. Daarop staan de verschillende watersporten die je in Willebroek kan beoefenen, afgebeeld. In het kunstwerk zelf heeft men een klimmuur geïntegreerd. Ben je in de buurt, dan kun je de botenloods komen beklimmen.

Ook op het water zelf pakt Sport Vlaanderen uit met nieuw materiaal. Men kocht tien nieuwe zeilboten aan, vijf van het type RS Zest en vijf van het type RS Tera. De RS Zest is uitermate geschikt voor beginnende zeilers, terwijl de RS Tera iets sportiever en uitdagender is en dus ideaal voor kinderen met al enige zeilervaring. (Sport Vlaanderen)