Categorieën
Algemeen

Aanloop naar WK 3×3 begint met inwijding basketterrein in Park Spoor Noord

ANTWERPEN – Naar aanleiding van het Europees kampioenschap 3X3, dat dit jaar omwille van corona niet kon doorgaan, liet het districtsbestuur van Antwerpen het eerste 3X3 basketbalterrein in district Antwerpen aanleggen. Enkele spelers van de Telenet Antwerp Giants speelden het nieuwe terrein in. Ze trakteren je op enkele tips en tricks in een korte instructievideo. In 2022 verwelkomt stad Antwerpen het Wereldkampioenschap 3X3. In aanloop naar dit WK kan dit terrein als echt speelveld dienen voor enthousiaste basketbalspelers.

Het nieuwe 3X3 speelterrein, gelegen in Park Spoor Noord, is toegankelijk voor alle inwoners. Omwille van corona is een openingsfeest niet mogelijk, maar Vrenz Bleijenbergh, Dennis Donkor en Vincent Kesteloot van de Telenet Antwerp Giants tonen in een video tips en tricks om de basketbalvaardigheden van de inwoners te verbeteren.

Charlie Van Leuffel (N-VA), districtsschepen voor sport: ‘3X3 is een kersverse olympische discipline en is wereldwijd uitgegroeid tot de populairste urban teamsport. Met dit unieke basketbalterrein geven we onze basketbalspelers een extra plaats in ons district waar ze in de buitenlucht kunnen sporten en oefenen. 3X3 is de ultieme basketbalbeleving. Spelers leren alles over teamwork, verantwoordelijkheid, flexibiliteit en het snel nemen van beslissingen.’

‘3 on 3’ is een aparte discipline binnen de basketbalsport en hanteert andere regels dan het traditionele 5-tegen-5 spel. Twee teams van elk drie spelers nemen het tegen elkaar op en het spel speelt zich af op de helft van een traditioneel basketbalveld. Een wedstrijd duurt tien minuten of tot een team 21 punten heeft behaald. Er wordt ook gewerkt met een shotklok van twaalf seconden in plaats van 24 seconden. Elke score is maar één punt waard, tenzij van de tweepuntslijn geworpen wordt, dan is het twee punten waard. Er zijn geen persoonlijke fouten, maar enkel ploegfouten. Zodra een team een punt scoort mag het andere team meteen verder spelen door de bal te dribbelen of te passen, ze mogen pas scoren als ze terug buiten de tweepuntslijn zijn geweest. Dit zorgt voor een snel en attractief spel.

Bekijk hier het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=rc_s2HpXhNk. (District Antwerpen / Foto Toerisme Vlaanderen)