Categorieën
Algemeen

Mol, Geel en zes andere gemeenten organiseren skate- en stepwedstrijden

MOL – Ben jij de nieuwe Tony Hawk? De Seppe Smits van het skaten? Laat het zien tijdens Ramp?Zalig! op zaterdag 15 mei. Tussen 12 en 18 uur kan je je uitleven op skatepark Den Uyt (Rivierstraat in Mol). Je kan deelnemen aan skate- en stepwedstrijden voor -12-jarigen, +12-jarigen en +18-jarigen. Je moet in 2014 geboren zijn of ouder.

Inschrijven is verplicht en kan tot en met donderdag 6 mei. Door de coronamaatregelen zijn toeschouwers niet toegelaten.Is skateboarden en steppen jouw ding? Schrijf je dan in voor de wedstrijden voor zowel skateboarders als steppers, beginners én gevorderden en meet je met leeftijdsgenoten. Plezier gegarandeerd.Wil je graag meedoen? Schrijf je dan tot en met 6 mei in via www.gemeentemol.be/rampzalig. Je kiest online aan welke wedstrijd je deelneemt. Deelnemen is gratis. Een helm is verplicht.

Iedereen is verplicht om anderhalve meter afstand te respecteren, +12 jaar een mondmasker te dragen en eigen drank te voorzien (er zijn geen drank- en eetstandjes).

De deelnemers worden op voorhand ingedeeld in leeftijdsgroepen (8 tot 12 jaar, 12 tot 18 jaar, +18 jaar) per discipline skaten of steppen en er worden tijdssloten opgelegd. Op 15 mei worden de deelnemers op hun tijdsslot verwacht op het grasveld van jeugdhuis Tydeeh.

Als de wedstrijd per leeftijdsgroep is afgerond, worden de deelnemers gevraagd het skatepark te verlaten en naar huis te gaan. De winnaars worden via een live stream ’s avonds op de hoogte gebracht.

Door de wijzigende coronamaatregelen moet men het evenement voortdurend aanpassen. Momenteel kan men hierdoor de exacte setting en planning nog niet weergeven. Elk uitgewerkt voorstel wordt altijd voorgelegd aan de gemeentelijke crisiscel. Zij bepalen of dit voorstel voldoet aan alle actuele coronamaatregelen. Ze hopen na zaterdag een infomail naar alle deelnemers te kunnen uitsturen met hoe Ramp?Zalig! er voor hen zal uitzien.

Drie dagen op voorhand wordt beslist op basis van de weersomstandigheden of het evenement kan doorgaan. Ramp?Zalig! is een organisatie van gemeente Balen, Mol, Laakdal, Dessel, Retie, Westerlo, Meerhout en stad Geel en Lommel. (Gemeente Mol)