Categorieën
Algemeen

Skatepark en sportbox in Mol werken nog uitsluitend met reservaties

MOL – Vanaf morgen geldt een reservatieplicht op het skatepark en in de sportbox in de Rivierstraat in Mol.

Hans De Groof (N-VA), schepen voor sport: ‘Het gemeentebestuur ontving de laatste dagen regelmatig meldingen van samenscholingen en het niet-respecteren van andere coronamaatregelen. Om een volledige sluiting van het skatepark te vermijden, voeren we de nieuwe regels in. Zowel het skatepark en de sportbox zijn uitsluitend nog open op woensdag, zaterdag en zondag van 12 uur tot 14u45 n van 15 uur tot 17u45.’

Om te komen skaten of sporten, schrijf je vooraf in voor één van de twee tijdsblokken via www.gemeentemol.be/skatepark. Per tijdsblok kunnen twintig skaters inschrijven, voor de sportbox is het aantal personen beperkt tot tien. Als er tijdsblok nog niet volzet is, kan je ook ter plekke aanmelden.


De Groof: ‘Het gemeentebestuur roept alle skaters en sporters op om de komende weken hun verantwoordelijkheid op te nemen en er samen voor te zorgen dat iedereen veilig kan komen sporten volgens de regels. Medewerkers van het jeugdhuis en de verantwoordelijken van het skatepark houden toezicht om alles in goede banen te leiden en in te grijpen waar nodig.’


Als je inschrijft, doe je dit voor één tijdsblok van 2u45. Je kan apart reserveren voor het skatepark of de sportbox. Twee tijdsblokken reserveren is niet toegestaan. Buiten deze openingsuren zijn het skatepark en de sportbox gesloten. Op zaterdag 15 mei is het skatepark gesloten omwille van het skate- en stepevent ‘Ramp?Zalig!’.

De Groof: ‘Fietsen zijn op het skatepark of in de sportbox niet meer toegelaten om een goed overzicht te bewaren. Onze verkeersdienst installeert een fietsenstalling net buiten het skatepark om je fiets veilig te parkeren.’


Ook met de nieuwe openingsuren en de inschrijvingen gelden de strikte regels van voordien:

bewaar onderling een afstand van minstens anderhalve meter, breng je eigen sport- en spelmateriaal mee, gebruik geen materiaal van anderen en leen ook geen materiaal uit, neem zelf handgel mee, ondmasker verplicht +12 jaar en rondhangen of gezellig ‘chillen’ in en rond het skatepark/de sportbox is niet toegelaten.


Als je op woensdag voor een tijdsblok wil inschrijven, kan je tot de dag ervoor om 16 uur inschrijven. Wil je een plekje in het weekend? Dan schrijf je in voor de vrijdag ervoor tot 12 uur.  Dat kan op deze manier: https://www.gemeentemol.be/file_uploads/322148.pdf (Gemeente Mol)