Categorieën
Algemeen

Lieven Hardy wint prestigieuze internationale waterski-titel

ANTWERPEN – De internationale waterski federatie IWWF bracht heuglijk nieuws voor Lieven Hardy (59). Hij werd uitgeroepen tot ‘IWWF showskier of the ¼ century’. Zijn bijdrage aan de show-skicommunity’ is over de hele wereld bekend.


De Ieperling leerde skiën bij het “West-Vlaams Showteam (WVST) – Waterskischool klein strand” en is er nog steeds actief in vele functies. Als voorzitter, coach, lid, vriend en vader voor velen, brengt hij skiërs naar een beter niveau.Zijn inspanningen om contact te houden met skiërs over de hele wereld, en hen te betrekken bij de ‘Europese show-skicommunity’ is algemeen bekend, vooral door het uitnodigen van skiërs, officials en coaches.


Maar wat niet veel mensen weten, is dat Lieven één van de grondleggers van het ‘World Show Ski Tournament’ is. Met zijn kwaliteit om met veel mensen in contact te komen, hielp hij bij het samenbrengen van meerdere landen om de sport verder uit te bouwen op internationaal niveau. Zelf heeft hij geen enkele editie gemist. Als voorzitter van de show-ski council zal hij het event verder mee uitbouwen.


Hij is niet alleen actief op wereldniveau maar heeft ook het Belgian Waterski Show Team opgericht. Het team maakte een enorme progressie sinds het eerste ‘World Show Ski Tournament’ en ligt in de weegschaal met landen die professionals uitsturen. Maar hij liet ook mensen uit Nederland en Duitsland kennis maken met de wereldcompetitie, Team Germany is alvast een extra deelnemer. (Waterski.be)