Categorieën
Algemeen

Jumping van Cannes verhuist naar Valkenswaard

MORTSEL – Net Nederlandse Valkenswaard organiseert van vrijdag 4 tot en met zondag  6 juni de Longines Global Champions Tour, die normaal zou plaatsvinden in Cannes.

De stad Cannes aan de Franse Rivièra is een vaste waarde op het wereldwijde circuit van LGCT, maar onder de huidige omstandigheden was het niet mogelijk om het evenement te organiseren volgens de nieuwste veiligheidsvoorschriften.

De beslissing om te verhuizen naar Valkenswaard zorgt ervoor dat het internationale evenement van wereldklasse doorgang kan vinden en dat ruiters, eigenaars,  fans en alle belanghebbenden kunnen genieten van het beste in de springsport. Met meer dan 500 permanente stallen en verschillende zandarena’s organiseert Valkenswaard dit jaar het grootste aantal paardensportevenementen.

Fans kunnen zich opmaken voor een spannende vierde manche in het LGCT- en GCL-kampioenschap. De  beste ruiters en paarden ter wereld zullen strijden op de prachtige, gloednieuwe grasarena op de speciaal daarvoor gebouwde locatie in Valkenswaard.

De verandering van locatie van Cannes naar Valkenswaard komt bovenop de geplande LGCT van Valkenswaard van vrijdag tot en met 22 augustus.

Fans kunnen uitkijken naar jumpingevenementen in Madrid (vrijdag 21 tot en met zondag  23 mei) en Ramatuelle, Saint-Tropez (van donderdag tot en met zaterdag 29 mei) en Valkenswaard dus. Alles wordt uitgezonden via de innovatieve GCTV-streamingdienst met live verslaggeving, backstage-inzichten, speciale analyse en meertalig commentaar. (Global Champions Tour)