Categorieën
Algemeen

Nieuwe locatie voor boogschutters in Zoersel, meer ruimte voor KFC Antonia

ZOERSEL – De boogschutters van de Sint-Huybrechtsgilde, die tot voor kort trainden op het omnisport- en speelveld naast de terreinen van KFC Antonia, verhuizen naar de Achterstraat in Zoersel. Daar werd, tussen het skatepark en sporthal de Zoest, namelijk een gloednieuwe staande wip voor hen geplaatst.


Reden van de verhuis is dat voetbalclub Antonia de laatste jaren een forse groei kende en op de huidige terreinen uit haar voegen barst. In samenspraak met de club en de Sint-Huybrechtsgilde besloot gemeente & OCMW Zoersel om het bestaande opstalrecht van KFC Antonia uit te breiden met het omnisport- en speelveld . Dit geeft hen de kans dit veld te integreren in hun huidige werking en meer ruimte te creëren om te kunnen trainen en spelen. Voor de boogschutters werd een nieuwe plek gezocht en gevonden aan de Achterstraat.


Olivier Rul (Open Vld), schepen van sport: ‘Met het oog op de uitbreiding van Antonia en na het nodige overleg bleek een herlocatie en nieuwe mast voor onze boogschutters een must. We vonden zo’n geschikte locatie in de buurt, meer bepaald aan de Achterstraat, tussen het skatepark en sporthal de Zoest. We installeerden er een nieuwe wip en schuilhut, die bovendien ook gebruikt kan worden door onze skaters. Twee vliegen in één klap dus. Op deze manier kan iedereen zijn hobby uitoefenen met degelijk materiaal.’


‘Er worden heel wat hobby’s uitgeoefend op dat terrein, dus het kan er best druk zijn. Om de veiligheid te garanderen, werd er beslist om twee slagbomen te plaatsen op de weg rondom sporthal de Zoest. Tijdens de training van de schutters zullen die slagbomen toe zijn, zodat er geen passage is vlakbij de mast.’Burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA): ‘Het is fijn om te merken dat sport groeit en bloeit in onze gemeente. We maken er dan ook graag de nodige ruimte voor vrij. Anderzijds vind ik het ook belangrijk om voldoende open publieke ruimte te behouden, waar men ook – zonder bij een sportclub te zijn – gebruik van kan maken.’Het omnisport- en speelveld naast de terreinen van KFC Antonia is dus niet langer publiek toegankelijk. Dit betekent ook dat de sporttoestellen (pingpongtafel, haasje-over-paaltjes …) en de atletiekpiste verdwijnen. De joggers die hier enthousiast gebruik van maakten, kunnen nu onder meer terecht op het trage wegennetwerk in de onmiddellijke omgeving, de Finse piste (domein AZ Sint-Jozef, A. Vesaliuslaan, net over de grens met Malle), de looppiste aan den Bremberg (Brakenberg) en de looppiste aan het Kiekeboeplein (De Reiger). (Gemeente Zoersel / Foto Pxhere)