Categorieën
Algemeen

Liefhebbers Zaalvoetbal Cup hervat competitie

MORTSEL – De Liefhebbers Zaalvoetbal Cup (LZV Cup) is met 806 aangesloten clubs de grootste zaalvoetbalbond van het land. Er zijn 66 competitiereeksen in tientallen Vlaamse regio’s. Kenmerkend is dat alle wedstrijden worden gespeeld zonder scheidsrechter.

Sinds half oktober was zaalvoetballen niet meer toegestaan, maar vanaf woensdag 9 juni mag het weer. In de Liefhebbers Zaalvoetbal Cup krijgt het seizoen zo toch nog een mooi staartje.

Algemeen Manager Kris Verbert: ‘Sommige clubs wachten liever tot volgend seizoen, en daar hebben we alle begrip voor. Maar de meerderheid wil graag nog enkele wedstrijden spelen dus die hebben we voor hen ingepland tussen 9 en woensdag 30 juni.

‘Er zijn vandaag zesmaal minder besmettingen dan toen de competitie half oktober werd stilgelegd. En sowieso is het risico al beperkt met slechts vijftien tot twintig jonge mensen die slechts één uurtje kriskras door elkaar lopen in enorme zalen van  1000 vierkante meter met hoge plafonds. Bovendien gelden er extra coronaregels om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen.’

Aan het klassement wordt dit seizoen geen waarde gehecht gezien het beperkte aantal wedstrijden. Als compensatie krijgen de  806 huidige clubs meer dan 80 procent korting op hun lidgeld voor volgend seizoen.

Verbert: ‘De toekomst ziet er rooskleurig uit met ook steeds meer nieuwe clubs die worden opgericht. Het is nu al zeker dat we voor het achttiende seizoen op rij een stijging mogen optekenen, en de inschrijvingen blijven nog een tijdje open.’

‘We merken duidelijk dat al die jonge mensen niet nog eens een jaar aan de kant willen zitten. Ze willen terug sporten en ze beseffen meer dan ooit hoe belangrijk sociaal contact is. Dat is precies waar de LZV Cup voor staat: al zaalvoetballend je vrienden vaker zien.’ (LZV Cup)