Categorieën
Algemeen

Negende plaats voor Emma Plasschaert op Wereldbeker in Medemblik.

MORTSEL – Emma Plasschaert, al zeker van een olympisch ticket, eindigde als negende op de Wereldbeker zeilen in Medemblik. Haar laatste grote test richting de Olympische Spelen.


In dit Nederlandse plaatsje gaat momenteel de eerste Wereldbeker sinds de coronapandemie door. Bijna 300 zeilers uit 47 verschillende landen komen hier in actie in acht van de tien Olympische klassen.
In de ILCA 6 (Laser Radial) verscheen zo goed als de voltallige wereldtop aan de startlijn, met 23 van de 44 gekwalificeerde zeilsters voor Tokyo 2020. In dit sterk deelnemersveld kwam ook Emma Plasschaert en Eline Verstraelen in actie. Emma begon sterk aan haar wedstrijd en sloot de eerste dag af op de tweede plaats. Helaas moest ze de tweede dag enkele hoge scores optekenen waardoor ze naar de vijftiende plaats in de tussenstand zakte. Op dag drie kon Emma zich herpakken, met winst in race zes als hoogtepunt van de wedstrijd en als afsluiter nog een knappe zesde plaats in de medaillerace. Hiermee eindigt ze als negende in de eerste Wereldbeker van het seizoen.


De jonge Eline Verstraelen behaalde gedurende haar wedstrijd een knappe top-10 plaats in de vijfde race en eindigt de Wereldbeker op de 40ste plaats.Door de zachte wind was het kiezen van de juiste koers in deze wedstrijd alles bepalend. Draaide de wind of viel deze juist weg op de gekozen koers, kon dit de rangschikking in die race helemaal omgooien. Hierdoor kregen alle zeilsters wel één of meerdere hoge scores achter hun naam. Het goud ging naar de Franse Marie Barrue, met de Hongaarse Maria Erdi en de Poolse Agata Barwinska die de top-drie vervolledigen.


In de ILCA 7 (Laser Standard) kwam Wannes Van Laer in actie, atleet bij FFYB. Hij behaalde in race zes en zeven een knappe derde en vierde plaats en werd veertiende in de eindstand. (Wind en Watersport Vlaanderen)