Categorieën
Algemeen

Elke dinsdag kan je met het hele gezin komen sporten aan de kust

MORTSEL – Nog tot en met 24 augustus kan je elke dinsdag komen sporten aan de kust. Sport Vlaanderen biedt je een volledig coronaproof en professioneel begeleid sportaanbod op de dijk, het strand en in zee.

Omwille van corona wordt met voorinschrijvingen en tijdsloten gewerkt. Als er nog plaats is, kan je de dag zelf nog ter plaatse inschrijven. Wil je zeker zijn van een plaats, reserveer je best op voorhand.

Deze zomer wordt dé sportzomer bij uitstek. Van vandaag tot zondag 8 augustus kan je genieten van de Olympische Spelen, van zondag 19 tot zondag 26 september komt dé koers naar Vlaanderen. Dat merk je ook aan het sportaanbod. Tijdens de laatste drie dinsdagen is het WK Wielrennen nooit ver weg.

Met een aantal sportfederaties werden een reeks gezinsvriendelijke wandel- en oriëntatieroutes uitgewerkt. Uitwaaien doe je aan zee met de Kustwandelingen van Radio 2 en Sport Vlaanderen. Zoek je nog meer sportieve uitdagingen? Dan kan je kiezen voor de binnenlandse belevingstochten.

Dit zijn de data: 27 juli: Nieuwpoort  Rausschenbergplein, 3 augustus Koksijde Vredestraat, 10 augustus:  Blankenberge – Zeedijk en strand Pier, 17 augustus: Wenduine – rotonde aan het Wielingenbad en 24 augustus Mariakerke-Oostende het sportstrand en de Wellingtonrenbaan;

Heb je je altijd al eens willen meten met een echte topsporter? Hoe goed scoren zij? Doe jij beter? Tijdens De Sportzomer kan je jouw prestaties meten aan de sportstanden van de sporten waaraan je deelneemt. Neem zeker je smartphone mee, want aan de hand van een QR-code kan je zien hoe echte sporters zoals Kim Mestdagh en Laura Roeben de kneepjes van het vak tonen.

Je krijgt anderhalf uur om aan alle sporten deel te nemen.  Heb je je ingeschreven maar kan je toch niet op het aangegeven tijdstip komen, annuleer dan tijdig je inschrijving via mail op sportiefgezin@sport.vlaanderen. Zo kan een ander gezin in jouw plaats deelnemen.

Voel je je niet goed, blijf dan thuis. Meld je voor de start van je tijdslot bij het onthaal. Daar krijg je een bandje om waarmee je de sportzone kan betreden. Kom niet te vroeg en niet te laat. Je kan je aanmelden vanaf 9u30 tot vijftien minuten na je tijdslot. Blijf binnen de sportzone en respecteer de afstand met andere bubbels. Gebruik de voorziene in- en uitgang, ook bij de sportstanden. Grondsignalisatie en banners wijzen je in de juiste richting.  Signalisatie toont of een sportstand volzet is en waar je eventueel kan aanschuiven. Als je niet sport en ben je ouder dan dertien jaar, draag dan een mondmasker en ontsmet je handen. Test je binnen zeven dagen na het evenement positief? Breng de organisatoren op de hoogte via mail en volg de richtlijnen van Sciensano.

Sporten en bewegen wordt nog leuker met een mooie sportersoutfit of handige sportaccessoires. En daar helpen Sport Vlaanderen en Radio 2 je graag bij. Elke maandag en donderdag maak je bij Radio 2 kans op een bon ter waarde van 100 euro en dit door goed te luisteren naar Radio 2. Heb je het sportgeluid herkend? Stuur dan je antwoord zo snel mogelijk naar de Radio 2-app met #sportersbelevenmeer. Wie weet sport jij binnenkort in een hele nieuwe outfit.

Neem deel aan een aantal verschillende sporttakken en laat je afgekruiste deelnamekaart achter in de daarvoor voorziene box aan de uitgang. Wie weet win jij wel één van de dagprijzen.  Wandel, fiets of vaar een van de binnenlandse belevingstochten en post een foto op instagram met #desportzomer. Luister op dinsdag en donderdag naar het sportgeluid op Radio 2 en raad welke sport je hoort.

Hier schrijf je je in: https://www.sport.vlaanderen/sportzomer/programma-kuststeden/

(Sport Vlaanderen / Foto Pxhere)