Categorieën
Algemeen

Wereldkampioen Julian Alaphilippe neemt donderdag deel aan de Druivenkoers

OVERIJSE – Nu donderdag 26 augustus vormt Overijse het decor voor de 61ste editie van de Vlaamse Druivenkoers.

Naast wereldkampioen Alaphilippe, Gilbert en Hirschi prijken er nog heel wat andere mooie namen op de voorlopige deelnemerslijst.

Met vijf WK-hellingen op het parcours is deze editie van de Druivenkoers bovendien de generale repetitie voor de wegritten van het WK in september.

Hoewel titelverdediger Florian Sénéchal op de deelnemerslijst ontbreekt, komt Deceuninck – Quick-Step met een sterke formatie aan de start. Met wereldkampioen Alaphilippe, Ronde van Vlaanderen-winnaar Asgreen en Remco Evenepoel heeft de Belgische ploeg drie speerpunten voor winst in de Vlaamse Druivenkoers.

Zij worden uitgedaagd door Alpecin-Fenix, dat Xandro Meurisse, winnaar in 2018, en Dries De Bondt, vorig jaar nog tweede, naar voren schuift. Ook Gianni Vermeersch, runner-up in 2019, en Jimmy Janssens, derde in 2018, zijn van de partij.

Bij UAE Team Emirates is het uitkijken naar het duo Gaviria – Hirschi. Verder vinden we nog twee Belgische UCI WorldTeams terug op de deelnemerslijst.

Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux rekent op de diensten van Bakelants, Pasqualon en Hermans, terwijl Lotto-Soudal Ewan, Gilbert en Wellens aan de start brengt. Cofidis, met Christophe Laporte en olympisch kampioen ploegenachtervolging Simone Consonni, vervolledigt het rijtje UCI WorldTeams.

Bij de UCI ProTeams prijkt nog een ex-winnaar op de deelnemerslijst. Jonas van Genechten, die de Vlaamse Druivenkoers Overijse in 2014 won en vice-winnaar was in 2008, verdedigt de kleuren van B&B Hotels P/B KTM.

Team Arkéa Samsic, die andere Franse formatie, neemt Capiot mee als speerpunt en de Italiaan Niccolò Bonifazio voert Team TotalEnergies aan.

De Vlaamse Druivenkoers Overijse belooft dit jaar nog een tikkeltje specialer te zijn. Volgende maand vinden immers de 2021 UCI Road World Championships plaats in Vlaanderen.

Tijdens de WK-wegrit rijden de elite mannen twee keer de Flandrienlus, waar de S-bocht – Taymansstraat, Bekestraat, Veeweidestraat, Smeysberg en Moskesstraat, net als in de Druivenkoers, deel van uitmaken.

Die hellingen staan ook donderdag  meermaals op het menu, waardoor de Vlaamse Druivenkoers de perfecte generale repetitie is voor de strijd om de regenboogtrui die voor de elite mannen exact één maand later gepland staat. (Flanders Classics / Foto Deceuninck – Quick Step)