Categorieën
Algemeen

La Vuelta 22 start in Utrecht en trekt dan naar ’s-Hertogenbosch en Breda

MORTSEL – La Vuelta 22 gaat op vrijdag 19 augustus van start met een ploegentijdrit door de straten van Utrecht. De tweede etappe vindt plaats op zaterdag 20 augustus tussen ‘s-Hertogenbosch en Utrecht.

Op zondag 21 augustus rijdt het peloton verder door de Regio Noord-Brabant in een etappe met start en finish in Breda. De teampresentatie vindt plaats op donderdag 18 augustus in het centrum van Utrecht.

La Vuelta 22 zal in drie etappes door 34 Nederlandse gemeenten trekken. Het lokale organisatiecomité, onder leiding van de steden Utrecht, Breda en ‘s-Hertogenbosch en de provincies Utrecht en Noord-Brabant, bestaat uit een groep openbare instellingen.

Voorzitter is Sharon Dijksma, burgemeester van Utrecht. ‘We hebben eindelijk een officiële datum.’

‘We keken er naar uit om weer op het goede spoor te komen met het project van La Vuelta Holanda en nu kunnen we niet wachten om weer aan het werk te gaan.’

‘We stellen een prachtig programma samen voor zowel inwoners en bedrijven als voor al onze internationale gasten.’

‘Ons doel is om de bijzondere band die al bestaat tussen Spanje en Nederland verder te versterken.’

Deze visie wordt gedeeld door Javier Guillén, General Manager van La Vuelta. ‘We legden nieuwe data vast voor een project waar bijna zes jaar aan wordt gewerkt.’

‘Deze extra maanden wachten hebben onze gretigheid om samen te werken niet verminderd, noch het enthousiasme en de ambitie die we vanaf de eerste dag hebben gestoken in het organiseren van dit officiële vertrek.’

‘Dit zal de geschiedenis ingaan en het is een belangrijke mijlpaal voor zowel het Spaanse als het Nederlandse wielrennen.’

Het randprogramma begint veel eerder. De evenementen die worden georganiseerd gaan al enkele maanden voordien van start, waardoor het La Vuelta Holanda-project een concept is dat veel verder gaat dan alleen de drie dagen waarin het de etappes zal organiseren.

Het organiserend comité heeft een netwerk van contacten opgebouwd met sportclubs, scholen, culturele instellingen en lokale ondernemers om een uitgebreid ideeën- en activiteitenprogramma op te bouwen dat draait om fietsen, een gezonde stedelijke levensstijl en duurzaamheid.

Het officiële vertrek van La Vuelta uit Nederland valt ook samen met een heel speciale gelegenheid voor Utrecht, dat 900 jaar geleden officieel werd erkend als stad. (EM / Foto La Vuelta)